fbpx

Lego-minder: Lego-entusiast Klaus Algreen

/
/
img
lego-jargon for begyndereForeningen Byggepladen.dk arbejder på at udbrede Lego som hobby

De fleste danskere har et forhold til Lego. Måske har du bygget med Lego som barn, bygget med dine børn, lavet egne kreationer eller været i Legoland med hele familien. Lego har i mange år været populært legetøj til både børn og voksne.

De små klodsers uendelige byggemuligheder har tiltrukket mange fans i ind- og udland. I Danmark har mere en 600 Lego-entusiaster organiseret sig i foreningen Byggepladen.dk.  Klaus Algreen, der er sekretær i Byggepladen.dk, mener, at passionen for klodserne skyldes det store community og alle de gode oplevelser, Lego giver.

 

Læs mere om Lego og byggepladen her og besøg coop.dk’s Lego sektion

 

Byggepladen.dk  (3)Hvad er Byggepladen.dk?
Byggepladen.dk er et dansk forening for Lego-entusiaster, og foreningen har det helt klare formål, at den vil anspore udbredelsen af Lego som hobby og kammeratskabet med andre Lego-fans lokalt og globalt.

Derfor sørger Byggepladen.dk for at være til stede til forskellige events i hele landet, hvor medlemmerne bygger, fortæller og involverer de besøgende i Lego. Man skal minimum være 13 år for at være medlem af Byggepladen.dk.

 

Hvad får man ved at melde sig ind i Byggepladen.dk?
Der foregår en masse aktivitet online på Byggepladen.dk, og derudover mødes medlemmer jævnligt til lokale byggemøder og arrangementer i hele landet. Byggepladen.dk arrangerer selv events såsom den årlige Klodsfest, og derudover bliver medlemmerne ofte inviteret til at stå for – eller deltage i – arrangementer af Lego og andre interesserede foreninger og virksomheder.

 

Hvad er det Lego gør så godt, siden der er så mange fans?
Som virksomhed har Lego været exceptionelt gode til at involvere dedikerede fans i communities, hvilket Byggepladen.dk mærker i form af invitationer til arrangementer, tilbud på Lego-klodser, fabriksbesøg og generelt stor interesse i foreningen fra Legos side.

 

Byggepladen.dk  (1)Kan du give nogle eksempler på Byggepladen.dk’s kontakt med Lego
Et godt eksempel kunne være det medlem af Byggepladen.dk, som for nylig byggede en model af Billund Lufthavn. Det er nu blevet et officielt sæt, som sælges eksklusivt i lufthavnen. Den dygtige bygger fik senere overdraget sæt nummer 1 ved en officiel ceremoni. Det er blandt andet sådan nogle tiltag fra Lego, der gør det sjovt for fans i hele verden at få ideer, dele ideer, få stemmer fra andre fans og rent faktisk ende med at være bagmand til et nyt Lego-produkt.

 

Hvor meget tid bruger du selv på Lego?
Jeg bruger cirka ti timer om ugen på både at bygge og udbrede det glade budskab om Lego.  Byggepladen.dk har medlemmer i alle klasser, nogle bruger mange timer, andre færre timer. Byggepladen.dk bruger også hinanden til projekter. Et medlem ville for eksempel lave verdens længste togbane af Lego. På Byggepladen.dk fik han organiseret projektet, og med hjælp fra mere end 80 deltagere lykkedes det at bygge en fire kilometer lang togbane og få den anerkendt til optagelse i Guinness Rekordbog.

 

Hvis du har en spirende LEGO®-fan indeni, skal du ikke tøve med at kontakte Byggepladen.

Artiklen er sponsoreret af og bragt i samarbejde med coop.dk

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :