fbpx

Test: Transformers er blevet børnevenlige

/
/
img
Hasbro har med deres nye serie af Transformer One Step Changers gjort det nemt at transformere figurerne mellem bil og robot – så nu kan børnene lege med

 

”Nu kan jeg godt finde ud af det, far!”

Det er netop disse ord, en femårig gerne skal sige, når han eller hun har prøvet at folde en af de nye Transformer One Step Changers sammen til bilform. Og efter få minutters baksen er det da også disse ord, som Oluf med stor tilfredshed ytrer.

”Årh, megasej!” – udbryder den unge legetøjstester, da Bumblebee lever op til hans forventningerne til, hvad sådan en robot skal være – megasej!

 

Transformers, der kan holde til børn

Transformer One Step Changers er det seneste indslag i legetøjsfirmaet Hasbros godt 30 år gamle legetøjsunivers, hvor robotter, de såkaldte Autobots og Decepticons, fra den fjerntliggende planet Cybertron er strandet på Jorden. Her er de er i stand til at skifte mellem robotform og forskellige fartøjer som sportsvogne, jagerfly eller lastbiler.

Ideen bag Transformer One Step Changers er, at børn helt ned til fem år selv skal kunne transformere bilen om til robot og tilbage igen – vel at mærke uden at ødelægge hverken transformer eller humøret i processen. Førhen, med de tidligere lang mere komplekse Transformers-figurer, har det nemlig være noget af et teknisk puslespil at transformere robotterne.

Princippet i Transformer One Step Changers er i stedet, at robotten foldes sammen som en vifte i én glidende bevægelse, og derefter er den i teorien klar til at køre af sted i bilform. Enkelt og nemt.

 

 

Bumblebees arme og ben skal vende rigtigt

Vi satte Oluf på fem til at teste, om det nu også var muligt. Oluf er tilstrækkelig temperamentsfuld til, at eventuelle problemer med projektet nok skulle blive påtalt.

”Den er ikke sådan bare lige at folde sammen,” konstaterer han.

De første par forsøg går ikke helt glat, men det er tydeligt, at Bumblebee-transformeren er robust nok til at modstå Olufs mere hårdhændede forsøg. Med lidt (nødvendig) voksenhjælp lykkedes det efter et par forsøg at folde robotten sammen til en bil. Særligt arme og ben kan være drilske at få vendt rigtigt de første par gange, men efter at Oluf har bakset lidt med det, kan han selv uden problemer transformere figuren begge veje. Succesoplevelsen er vigtig, da Oluf har andre Transformers, som han bestemt ikke er venner med.

”Nøøøhn!” Bilen kører godt og larmende hen over trægulvet, og den har en god størrelse til den vilde kørsel. Samtidig er den solid nok til at kunne klare de hårde ture over dørkarme og ind i vægge. Det er en smal sag for Oluf at folde bilen ud igen, så den er klar til kamp i robotform.

 

Legen er vigtigere end detaljerne

Transformer One Step Changers-figurerne er i sagens natur ikke detaljerede på helt samme måde som de mere komplekse Transformers-figurer, som for øvrigt stadig produceres til både den lidt ældre målgruppe og samlere.

Detaljerne i den børnevenlige Transformer er i stedet støbt ind i figurens større plastikdele, og det har Oluf det helt fint med. Legen afhænger nemlig i langt højere grad af, at det er sjovt at transformere mellem bil og robot – og det er der ingen tvivl om, at det er.

 

Transformers Age of Extinction Mega 1-Step BumblebeeTransformers Age of Extinction Mega 1-Step Bumblebee
Vare nr: A7799
Set til: 229,95 kr.


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :