fbpx

Fire legetøjstrends i 2015

/
/
img

SkalViLege.Nu peger på fire legetøjstrends, som du kommer til at se meget mere til i 2015

Hvert år sidst i januar afholdes Spielwarenmesse i den tyske by Nürnberg – det er verdens største messe for legetøj. I år lagde mere end 72.000 besøgende vejen forbi de store messehaller for at se, hvad de deltagende 2.857 legetøjsproducenter fra 67 lande havde at byde på.

SkalViLege.Nu deltog igen i år i messen for at spotte nogle af de trends, som kommer til at gøre sig gældende på det danske marked i løbet af 2015.

 

Selv Mattel lader Star Wars indgå i deres serie af Hot Wheels legetøjsbiler _ copyright Mattel2015 bliver et Star Wars år

Der er ingen tvivl om, at 2015 bliver det helt store Star Wars år i legetøjsbutikkerne.

Den nye syvende film, Star Wars: The Force Awakens, får premiere til december, og det er som en åben invitation til alverdens legetøjsproducenter om at fylde hylderne med alt, hvad der har relation til en galakse langt, langt borte – lige fra de sædvanlige action-figurer til for eksempel Star Wars legetøjsbiler.

Vores vurdering: ”Star Wars er omgærdet af så mange restrektioner, at legetøjsproducenterne ikke engang må kommunikere produktnavnene af frygt for, at de alene kunne afsløre filmens handling. Men meldingerne lyder på, at der kommer endda rigtig mange nye Star Wars produkter.”

 

Hasbro lancerer i år Doh Vinci i Danmark - en slags modellervoks til større børn _ copyright HasbroBørn skal være endnu mere kreative

Sidste år udviklede Loom Bands og lignende produkter sig til en sand dille – når børnene flettede armbånd af de små elastikker, måtte forældrene lægge arm til kreationerne. I England blev en kjole, vævet af elastikker, solgt for imponerende 1,6 millioner kroner på eBay.

Der er sædvanligvis mange kreative produkter på Legetøjsmessen i Nürnberg, men i år synes der at være endnu flere. Selvfølgelig var der rigtig mange elastik-produkter og variationer over temaet, men også klassikere som modellervoks, perler og origami dukker op i forskellige fortolkninger.

Vores vurdering: ”Jeg har en fornemmelse af, at rigtig mange forældre gerne vil tilbage til nogle af de grundlæggende legeværdier. Børnene skal lægge tablets og telefoner til side, så familien kan hygge og være kreative sammen.”

 

Pigerne fra Lego Friends drager på turne til efteråret _ foto Thomas BergerBørnedrømme på scenen

Drømmen om at optræde, synge og danse har alle dage været en kilde til gode lege for børn – og voksne for den sags skyld. Men lige netop i år træder drømmen om scenen tydeligt frem i en række af de store og kendte legetøjsuniverser lige fra Barbie til Lego Friends og Littlest Pet Shop.

Vores vurdering: ”Det er sjovt at se, hvordan et stort set identisk tema om at blive popstjerne, stå på en scene og optræde i skønne kostumer dukker op samtidig hos alle de store legetøjsproducenter. Det er selvfølgelig, med tanke på X-Factor og lignende shows, et helt naturligt legeunivers at bevæge sig ud i – og et univers som børnene fint kan fylde med deres egne fantasier.”

 

Playmobils pirater skyder med skarpt efter din smartphone _ copyright PlaymobilLegetøj med digitale kanter

Legetøjsproducenterne ved udmærket godt, at børn i dag fra en meget tidlig alder også leger med tablets og lignende digitale enheder. Den ”hellige gral” har derfor gennem lang tid være at finde frem til koncepter, hvor det fysiske legetøj på den ene eller anden vis spiller sammen med Apps.

Trenden med digitalt tilbehør til legetøjet er langt fra nyt, men det var på årets legetøjsmesse tydeligt, at alle de tekniske muligheder afsøges – lige fra Apps, der på den ene eller anden vis kan genkende legetøjet og interagere direkte med det, til Argumented Reality løsninger, hvor der lægges et digitalt lag ind over virkeligheden.

Vores vurdering: ”Digitalt tilbehør til legetøj er fantastisk, når det fysiske produkt i samspil med en app udvider legeoplevelsen og mulighederne – det kan udvikle sig til helt nye lege. Men lige så ofte befinder legetøj og det digitale sig i forskellige verdener uden at tilføre hinanden værdi.”

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :