Wall-E og Doctor Who bliver nye Lego-sæt Nyheder

Det er en lettere udtjent oprydningrobot og en tidsrejsende doktor, der bliver henholdsvis det 11. og 12. Lego Ideas-sæt. Det kunne Lego fortælle i går, da dommen faldt over de Lego Ideas-projekter, som var en del sidste års anden bedømmelsesrunde

doctor who legoDoctor Who har befundet sig i et regulært Lego-limbo siden to forskellige projekter, baseret på den klassiske engelske science fiction serie, opnåede 10.000 stemmer på onlinefællesskabet Lego Ideas tidligt i 2014. Det betød, at den tidsrejsende doktor gik videre til et bedømmelsesudvalg, som skulle se på muligheden for at sætte sættene i produktion i forhold til blandt andet bygge- og legekvaliteter, rettigheder og kommercielt potentiale.

Men da afgørelsen egentlig skulle være faldet ved bedømmelsesrunden i november, hvor Lego Ideas-sættene The Big Bang Theory og Lego Bird Project fik grønt lys, blev Doctor Who taget med til videre bedømmelse.

Men nu er afgørelsen så endelig faldet, og det bliver Lego Ideas-projektet Doctor Who and Companions, designet af Lego-entusiasten Andrew Clark, der kommer videre og ud i butikkerne som det 12. Lego Ideas-sæt.

image (10)At robotten Wall-E fra Pixar-tegnefilmen af samme navn klarede sig videre, kommer imidlertid ikke som den helt store overraskelse. Lego har i forvejen et tæt samarbejde med Disney, som ejer rettighederne til filmen, og det rent kommercielle potentiale i et Lego Ideas Wall-E-sæt er indlysende.

Samtidig er Lego Ideas-projektet designet af Lego-entusiasten Angus MacLane, der til daglig arbejder som animator for netop Pixar, og også var med til at designe filmens computermodeller.

Præcis hvornår de nye Lego Ideas-sæt lanceres ligger endnu ikke klart, ligesom priserne heller ikke er fastlagt endnu.

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , , , , ,