fbpx

Legetøjsbiler solgt på auktion for 2,3 millioner kroner Nyheder

Engelsk samler sælger 3.000 klassiske legetøjsbiler

78-årige Raymond Hainsworth og hans kone Pat, fra den engelske by Skipton, startede med at samle på legetøjsbiler for mere end 50 år siden, da deres tvillingedrenge var små.

Den sort/hvid lastbil fra Dinky opnåede et hammerslag på 70.000 kroner.

Den sort/hvid lastbil fra Dinky opnåede et hammerslag på 70.000 kroner.

Samlingen er gennem årene vokset til godt 3.000 legetøjsbiler fra forskellige klassiske legetøjsproducenter som Hornby, Dinky, Matchbox, Corgi, Triang Minic og Spot-On. I sidste uge blev hele samlingen så sat på en auktion, der løb over tre dage.

Samlingen var vurderet til 250.000 pund, men endte med at indbringe et samlet hammerslag på 227.000 pund eller godt 2,3 millioner kroner. Stjernen i samlingen var en sort/hvid lastbil fra Dinky, der opnåede et hammerslag på 6.960 pund (cirka 70.000 kroner).

Raymond Hainsworth var godt tilfreds med auktionen, men udtalte alligevel efterfølgende, at han savnede sin samling.

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , , , ,