fbpx

Test: Bevæbnet med skumgummi og Nerf-blastere

/
/
img
Vi har testet tre meget forskellige og ikke mindst seje Nerf-blastere

Skumgummipilene flyver gennem huset efterfuldt af krigsråb og fra tid til anden et ”av for pokker”, når skuddene lige træffer en blottet overarm eller ved et uheld rammer i ansigtet, og dermed giver lejlighed til at finde nytårets beskyttelsesbriller frem – bare for en sikkerheds skyld.

Nerf Blastere er fantastisk sjove at lege med, hvad end du, som SkalViLege.Nu’s blaster-tester Felix, er 12 år gammel eller så gammel, at kedelige voksne mener, du burde være for gammel til at lege.

 

NERF N'strike Elite Demolisher_2NERF N’strike Elite Demolisher

Der er virkelig gods i den store, orange Elite Demolisher der både kan skyde med de helt almindelige skumgummipile, men også er udstyret med to langt større skumgummigranater, eller Elite Missiler som de kaldes – en detalje Felix synes er temmelig sej.

Blasteren har en kampvægt på lige over to kilo, hvilket blandt andet skyldes de fire AA-batterier, der leverer strøm til den affyringsmekanisme, som sender skumgummipilene i retning af modstanderen. Mekanismen er halvautomatisk, så det tager ikke længe at tømme den såkaldte banana-clip for de ti pile den indeholder.

Elite Missilerne skal derimod affyres på ren manuel vis med et enkelt træk i det grå håndtag under løbet. Felix mener bestemt, at Elite Demolisher er testens sejeste blaster, det største minus er, at styrefinnerne på de store skumgummigranater alt for nemt knækker af.

 

NERF N’strike Elite Demolisher
Magasinkapacitet: 10 darts + 2 missiler
Rækkevidde: 27 meter
Vægt: 2,38 kilo
Set til: 549 kr.

 

 

NERF N-Strike Elite MEGA Thunderbow_2NERF N-Strike Elite MEGA Thunderbow

Thunderbow ligner mest af alt en futuristisk flitsbue, og frem for de sædvanlige skumgummipile, så er Thunderbow udstyret med fem af de noget større Mega Whistler darts – hvilket, som Felix påpeger, er lidt irriterende, fordi den så ikke fungerer sammen med resten af testens arsenal.

Affyringsmekanismen i Thunderbow er lidt anderledes opbygget end Nerf-blasteres sædvanlige trykluftpumpe og aftrækker. Her trækkes buestrengen og dermed buearmene i stedet tilbage, hvilket trækker luften ind i trykkammeret. Når strengen slippes, fyres skumgummipilen afsted. Det betyder, at det ikke er muligt at undlade at skyde, når strengen først er trukket.

Selve affyringsmekanismen er mekanisk, det har således ingen betydning hvor hårdt buestrengen trækkes. Felix synes, at buen er mere besværligt at bruge og løbe omkring med i forhold til de andre Nerf-blastere i testen.

 

NERF N-Strike Elite MEGA Thunderbow
Magasinkapacitet: 5 darts
Rækkevidde: 22 meter
Vægt: 1,91 kilo
Set til: 429 kr.

 

 

NERF ZombieStrike Slingfire blaster_2NERF ZombieStrike Slingfire blaster

Hele serien af Zombie Strike-blasterne er samlet i en fælles, men ikke specielt eksplicit, fortælling om zombier og improviserede våben som skal appellere til de børn, som godt kan lide et element af rollespil i legen. Således ligner Slingfire en slidt shotgun nødtørftigt holds sammen af gaffatape og ladt med grønne skumgummipile, der i størrelse er helt magen til de almindelige blå.

Mekanismen til at lade blasterens trykluftkammer sidder i det grå håndtag under kolben, som skal trækkes helt frem og tilbage før der kan skydes. Felix mener, at håndtaget er alt for skrøbeligt og nemt vil kunne gå i stykker under legen.

En af de primære ulemper ved mekanismen er imidlertid, at håndtaget skal trækkes helt frem for at tage magasinet ind og ud. Det betyder så samtidig, at trykluftkammeret altid vil være ladt, når magasinet lige er sat i blasteren.

 

NERF ZombieStrike Slingfire blaster
Magasinkapacitet: 6 darts
Rækkevidde: 22 meter
Vægt: 1,04 kilo
Set til: 339 kr.

 

Testprodukter udlånt af Hasbro


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :