fbpx

USA’s ældste legetøjsbutik lukker

/
/
img
Husker du den klassiske piano scene fra Tom Hanks filmen BIG?

Det er scenen, hvor Hanks figur i selskab med legetøjsbutikkens ejer spiller Prinsesse Toben på butikkens store gulvklaver. En scene der blev optaget i USA’s ældste legetøjsbutik FAO Schwarz’ flagskibsbutik i New York – en regulær turistattraktion lokaliseret på Fifth Avenue.

Hvis du har intentioner om at besøge butikken, skal du imidlertid skynde dig. Den 15. juli lukker FAO Schwarz’ døre nemlig for sidste gang efter godt 145 år. Butikken, der i dag er ejet af Toys R Us, må lukke fordi huslejen på den populære adresse er blevet for høj.

FAO Schwarz blev stiftet i 1862 af den tyske immigrant Frederick August Otto Schwarz i Baltimore under navnet Toy Bazaar. Der kom hurtigt butikker til i både Philadelphia og Boston og i 1870 blev den første butik, Schwarz Toy Bazaar, åbnet i New York på adressen 765 Broadway.

Butikken i New York har ligget på flere forskellige adresser gennem årene, men lå fra 1931 og 55 år frem på 745 Fifth Avenue, indtil den i 1986 flyttede til sin nuværende adresse. Selve familien Schwarz trak sig ud af firmaet i starten af 1960’erne, og legetøjsfirmaet har siden haft adskillige ejere indtil Toys R Us overtog ejerskabet i 2009.

Meldingen om lukningen af FAO Schwarz følger Toys R Us udmelding tidligere på året om, at de også lukker deres egen 10.200 kvadratmeter store butik på Times Square.

FAO Schwarz lukker

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :