fbpx

Playmobil sætter sig tilrette i Porsche 911 Carrera-S

/
/
img

Playmobil har lanceret en Porsche – vi har sammenlignet legetøjsbilen med den ægte vare.

Sportsvognens røde farve står som en klar streg i luften som landskabet suser forbi og dækkene knap synes at røre vejens sorte asfaltflade – solen står højt på himlen og kalechen slået ned så vind og natur integrerer sig med køreoplevelsen i den smukke Porsche 911 Carrera S.

I virkeligheden kører Playmobils legetøjsudgave af den klassiske sportsvogn ikke hurtigere, end det er muligt at skubbe den afsted hen over stuegulvet. Men på trods af at denne plastikversion befinder sig i et mere prisvenligt segment end den rigtige bil, så opfylder den stadig en række af de ting, som gør Porsche til noget særligt.

Det fortæller Porsche-ejer Tomas Dyrbye, der har den rigtige udgave af Porsche 911 Carrera S stående i sin garage, til SkalViLege.Nu.

Bilen er nærmest en skulptur

”Porsche 911 Carrera S er meget flot bil med super lækre linjer – nærmest en skulptur. Det synes jeg, at Playmobils designere har fanget rigtigt godt i modellen. Den ser lækker ud, linjerne og størrelsesforholdet virker rigtigt – jeg får den samme fornemmelse ved at kigge på legetøjsbilen, som ved at se på min egen bil,” fortæller Tomas Dyrbye.

Selvfølgelig er der foruden størrelsen også andre fysiske forskelle på Playmobils Porsche og den ægte vare – således er gitrene i bilens køler for eksempel klæbet på som klistermærker, ligesom det er tilfældet med nummerpladen. Hjulene er heller ikke forbundet med aksler, men klikkes på og kan dreje omkring individuelt.

Playmobil har nemlig designet deres Porsche til at være et stykke legetøj, mere end bilen er tænkt som en skalamodel til at placere på en hylde uden for børn rækkevidde. Den passer således i størrelse til de 7,5 centimeter høje Playmobil-figurer.

Interiøret er meget forsimplet

”At det er et legetøj, er specielt tydeligt i bilens interiør, som er voldsomt forsimplet i forhold til den ægte vare, hvor alene instrumentpanelet for eksempel er meget omfattende – også i forhold til en almindelig bil. Men det er godt, at de har fanget detaljen med, at rattet ikke er helt rundt forneden,” siger Tomas Dyrbye.

Han beskriver virkelighedens Porsche 911 Carrera S som en bil, der er kendetegnet ved en høj grad af finish, hvor alting er lækkert lavet, og selv den lille knap til sædevarmen udstråler præcision.

Den grad af finish har ikke helt været mulig for Playmobil at indfange i et interiør, som skal kunne produceres på en plaststøbemaskine. Men selvom blandt andet instrumentpanelet ikke er lige så detaljeret som i virkeligheden, så er der alligevel lys i det, hvis nu Playmobil-figurerne skal ud og køre efter mørkets frembrud.

Playmobil har nemlig placeret en lille batteriboks med tre AAA-batterier under bilen, så det foruden lyset i instrumentpanelet også er muligt at tænde for bilens for- og baglygter. Det er også muligt at klikke taget af bilen, så køreturen kan foregå med vind i plastikhåret.

Endelig følger der en ekstra frontspoiler samt hækspoiler og røde fælge med i æsken, så bilen kan forvandles til en regulær turbo-model, som hører hjemme på en lukket bane.

”Playmobils designere har tydeligvis fokuseret på at fange bilens linjer, og det er vigtigere end interiøret. Det er de udvendige linjer, som gør bilen – som gør, at den ser suverænt flot ud,” konkluderer Tomas Dyrbye.

 

Playmobil Porsche 911 Carrera S
Produktnummer: 3911
Pris: 429 kr.

 


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :