fbpx

Playmobils fader er død

/
/
img

horst_brandstaetter_grossDen tyske legetøjsproducent, og manden bag Playmobil gennem mere end fyrre år, Horst Brandstätter, gik bort den 3 juni. Han blev 81 år.

Horst Brandstätter startede som 19-årig i sine onklers virksomhed, Geobra Brandstätter, med at uddanne sig til modelmager. Allerede i et par år efter blev han partner i selskabet, og vendte opmærksomheden mod det moderne materiale plastik.

Geobra Brandstätter fik blandt andet succes med produktionen af Hula Hop-ringe, sparegrise og pedaldrevne legetøjstraktorer. Horst Brandstätter udvidede i løbet af 1960’erne også virksomhedens produktion med blandt andet kontormøbler, loftspaneler og vandski.

Da oliekrisen i starten af 1970’erne sendte prisen på plastik i vejret, var der behov for at udtænkte et helt nyt legetøjsprodukt, som kunne produceres med et mindre materialeforbrug. Det var en udfordring som Brandstätter lagde i hænderne på firmaets udviklingschef Hans Beck, som udviklede og designede den i dag klassiske Playmobil-figur.

   Læs også: Historien om Playmobil-figuren

 

Playmobil-figuren reddede fabrikken fra konkurs

Da Playmobil blev introduceret på den store legetøjsmesse i Nurnberg i 1974 var Horst Brandstätter eneejer af virksomheden, og den lille plastikfigur var dengang ikke blot med til at redde ham fra konkurs, den gik også hen og blev det bedst sælgende tyske legetøjsprodukt nogensinde.

Horst Brandstätter trådte tilbage som daglig chef for Playmobil for knap 15 år siden med forblev eneejer indtil sin død. Inden da etablerede han imidlertid en velgørende fond, som nu overtager ejerskabet af virksomheden.

   Læs også: To prikker og en streg – sådan blev Playmobil en verdenssucces

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :