fbpx

11 sjældne Skylanders til en formue

/
/
img

Vil du betale flere tusinde kroner for en sjælden Skylanders-figur?

Siden det første Skylanders: Spyro’s Adventure spil udkom i slutningen af 2011, er der blevet lanceret over 300 forskellige Skylanders-figurer – figurer som selvfølgelig er blevet samlerobjekter.

Skylanders-figurerne lanceres nemlig ikke blot i de almindelige udgaver, som kan findes i enhver velassorteret spil- eller legetøjsbutik. Skylanders dukker også op i helt særlige farver, krystallignende versioner eller selvlysende udgaver lavet til og kun solgt i bestemte butikskæder.

Der dukker også med jævne mellemrum Skylanders op i butikkerne, som er designet til helt særlige lejligheder som påske, halloween, jul eller sågar VM i fodbold – figurer som er produceret i et begrænset antal og kun er til salg i en kort periode.

Og så er der de rigtig sjældne Skylanders-figurer.

Vi har samlet 11 af de Skylanders, som er virkelig svære at få fat på. Specielt hvis de skal være i den originale indpakning – og det skal de jo helst, mener samlerne.

Læs også: Hvad er dit gamle legetøj værd?

skylanders Gold Fire Kraken
Gold Fire Kraken

Denne gyldne udgave af figuren Fire Kraken fra Skylanders: Swap Force blev i slutningen af 2013 udelukkende foræret som gave til de ansatte hos spiludvikleren Beenox, der stod for at lave Wii-U udgaven af spillet. Den er derfor således meget sjælden, og der har derfor også været forsøg på at forfalske figuren ved at spraymale en almindelig Fire Kraken med guldmaling.

Set på ebay til 5 – 10.000 kroner.

Skylanders Gold Flocked Prism Break
Gold Flocked Prism Break

I starten af januar 2013 dukkede der en hvid pelsklædt version af Skylanders-figuren Prism Break op i enkelte butikker i anledningen af vinteren. Denne udgave er set til priser på omkring 1.000 kroner. Men figuren findes også i en langt mere sjælden version, der både er pelsklædt og guldfarvet.

Denne særlige version af Prism Break blev kun givet til ansatte hos spiludgiveren Activision, og er derfor noget sværere at få fingrene i.

Set på ebay til 2 – 3.000 kroner.

Skylanders Flocked Stump Smash
Flocked Stump Smash

Skylanders-figuren Stump Smash blev meget passende (han hører jo til livselementet) beklædt med grøn pels i 2012. Figuren var en del af en konkurrence som spiludgiveren Activision arrangerede i samarbejde med chipsproducenten Frito Lay i USA.

Deltagerne havde mulighed for at ringe til et af to telefonnumre, og valgte de det rette nummer at ringe til, kunne de vinde en Skylanders-figur – her i blandt den pelsklædte Stump Smash, som kun er produceret i et antal på 7,300.

Stump Smash blev i januar 2013, ligesom Prism Break ovenfor, også lanceret i en hvis pelsklædt udgave i et begrænset oplag.

Begge set på ebay til 800-1.000 kr.

Skylanders snowderdash
Snowderdash

Det har sine fordele at være ansat hos spiludgiveren Activision, hvis der skal samles på Skylanders. Firmaets ansatte fik nemlig denne helt særlige version af en LightCore Smolderdash fra Skylanders: Swap Force i julegave i 2013 – en version der populært kaldes for Snowderdash. På trods af at det var en julegave, begyndte enkelte eksemplarer af figuren at dukke op på ebay allerede i midten af december.

Set på ebay til 2 – 3.000 kroner.

Skylanders Metallic Purple Cynder
Metallic Purple Cynder

Gæsterne på legetøjsmessen Toy Fair 2012 i New York fik ikke blot lejlighed til at se alt det nye legetøj, hvis de lagde vejen forbi Activisions stand kunne de også få fingrene i en helt særlig udgave af Skylanders-figuren Cynder i en lilla-metalic farve – en version af figuren som aldrig har været til salg i butikkerne.

Set på ebay til 2.000 kroner.

Skylanders Chrome Spyro
Chrome Spyro

Samme år fik de journalister, der deltog i den store spilmesse E3 i Los Angeles mulighed for at få en krom-version af Spyro med hjem. I indpakket tilstand er denne figur heller ikke nem at finde.

Set på ebay til 2.000 kroner.

Skylanders Pearl Hex
Pearl Hex

Mens amerikanske messegæster i 2012 kunne være heldige at få fat i specialudgaver af Cynder eller Spyro, som nævnt ovenfor, så havde deltagerne på den store legetøjsmesse i Nurnberg samme år mulighed for at skaffe sig en perlemorsfarvet udgave af Skylanders-figuren Hex.

Set på ebay til 2 – 3.000 kroner.

Læs også: Ni sjældne Lego minifigurer til en formue

Skylanders Red Camo
Red Camo

Den røde udgave af Skylanders-figuren Camo er lidt usædvanlig. Figuren dukkede nemlig først op i 2013, samme år som Skylanders: Swap Force blev udgivet, men den er udstyret med en grøn bundplade, hvilket betyder, at den egentligt hører til Skylanders: Spyro’s Adventure.

Årsagen er, at figuren er en del af et samarbejde Activision havde med tv-producenten LG i Europa omkring en specialudgave af spillet Skylanders Battlegrounds til LGs Smart TV. Som en del af denne pakke modtog kunderne tre tilfældige Skylanders-figurer, hvoraf den ene af dem kunne være denne særlige og meget sjældne røde Camo.

Set på ebay til 6 – 8.000 kr.

E3 2011 Skylanders Single Packs
E3 2011 Skylanders Single Packs

Da Activision i foråret 2011 skulle gøre opmærksomme på deres kommende Skylanders: Spyro’s Adventure forud for den store spilmesse E3 i Los Angeles, hvor hele konceptet stadig var nyt og ukendt, blev der sendt tre forskellige Skylanders-figurer ud til folk i branchen: Spyro, Gill Grunt og Trigger Happy.

Selve figurerne er ikke anderledes end de versioner, der følger med i startpakken til Skylanders: Spyro’s Adventure. Forskellen ligger i, at de tre figurer, der blev sendt ud til branchen, er i hver deres individuelle pakke – mens de efter udgivelsen af spillet kun var en del af startpakken.

På det tidspunkt vidste ingen hvor populært Skylanders ville blive, og da Activision opfordrede modtagerne af figurerne til at tage dem med på messen, så de kunne se, hvad det hele handlede om, er størsteparten af de særlige Skylanders-figurer for længst taget ud af den unikke indpakning.

Det vurderes, at der ikke blev produceret mere end 600 af de særlige E3-figurer. De er derfor så sjældne, at vi ikke engang har kunnet finde et eksemplar til salg på ebay.

Skylanders miss-packing
Skylanders med fejl er sjældne

Blandt de mest sjældne Skylanders er de såkaldte ’miss-packing’ eller ’factory error’. Det er Skylanders-figurer, hvor der på den ene eller anden facon er opstået en produktionsfejl, som ikke er blevet fanget af kvalitetskontrollen.

Figuren er derfor endt ude i butikken med for eksempel en manglende vinge eller anden fysisk defekt, og vel og mærke ikke bare en løs stump, som ligger og rasler rundt i æsken. Disse figurer er i sagens natur helt unikke, og for den rette samler mange penge værd.

Set på ebay op til 18.000 kr.

Skylanders prototype
Skylanders prototype

Når legetøjsdesignerne udvikler nye Skylanders-figurer, er der behov for at lave forskellige prototyper undervejs. Det sker blandt andet for at vurdere, om figuren ser rigtig ud, om proportioneret er ordentlige eller farverne fungerer i sammenhængen.

Det bliver i løbet af udviklingsarbejdet til en del meget forskellige prototyper, som sædvanligvis destrueres efter brug – eller indgår i Activisions arkiv. Prototyperne er i hvert fald ikke tænkt til eksternt brug eller salg overhovedet.

Af samme årsag er Skylanders prototyper selvfølgelig også sjældne og noget som nogle samlere stræber efter, og det sker jævnligt, at der er forskellige prototyper til salg på internettet.

Set på ebay op til 4.000 kr.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :