fbpx

Test: Playmobil på raketfart

/
/
img

Playmobil sender flamingoraket til vejs med lufttryk

Test Playmobil på raketfart (4)Hvordan flyttes ungernes lyst til indendørslegetøj med udenfor i sommervejret?

Det er en udfordring, som Playmobil blandt andet har taget op med lanceringen frisbees (som vi tidligere har testet her) og så denne luftdrevne raket. En raket, der kun lige netop sniger sig ind under betegnelsen Playmobil, fordi den er ledsaget af en enkel Playmobil-figur

Raketten kunne derfor lige så godt være produceret af hvilken som helst legetøjsproducent med adgang til en plastsprøjtestøbemaskine. Playmobils raket er af flamingo med en tilhørende affyringsrampe af plast forbundet med en almindelig fodpumpe. Når der trædes eller hoppes på pumpen, skyder raketten i vejret.

Det er så enkelt, ligetil og baseret på et simpelt teknologisk princip, som alle, der har leget med en cykelpumpe, er fortrolige med. Faktisk er det ikke specielt svært at konstruere en lignende raket selv – men så følger der selvfølgelig ikke en Playmobil-figur med.

 

Raketeksperimenter for de yngste

SkalViLege.Nu overlod testen af Playmobil-raketten til Zelma på ni år og Oluf på fem år. Samlingen af rakettens affyringsrampe kunne klares uden voksenhjælp bortset fra en vigtig detalje – pumpen! Denne er forbundet til rampen med en slange, der har mere end almindelig svært ved at sidde ordentlig fast.

Test Playmobil på raketfart (1)Det betød, at der i forbindelse med legen ofte var behov for hjælp med at sætte slangen fast på ny. Indtil den til sidst fik en omgang gaffatape. En effektiv med ikke specielt køn løsning, som burde have været løst fra Playmobils side.

Legetøjstesterne havde nemt ved at få flamingoraketten til at skyde højt til vejrs, og opdagede hurtigt, at den lette raket nemt blev fanget af vinden – det er derfor fornuftigt at have god afstand til tage eller træer, så den ikke bliver fanget i højderne.

Test Playmobil på raketfart (3)Zelma mistede hurtigt interessen for Playmobil-raketten, der til gengæld var et stort hit hos Oluf. Specielt synes han det var sjovt at eksperimentere med at få raketten til at ramme bestemte mål, hvor der ved affyringen skulle tages hensyn til vindretning og styrke.

Playmobils raket kan således byde på gode udendørslege for de yngre børn, hvor det at prøve kræfter med pumpen og rakettens efterfølgende affyringshøjde og -styrke er fascinerende. Med lidt held leder denne leg videre til det helt naturlige spørgsmål: ”skal vi ikke selv bygge en bedre raket?”

 

Test Playmobil på raketfart (1)Playmobil: Rocket with Launch Booster
Produktnummer: 6187
Set til: 149 kr.


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :