Anmeldelse: The Big Bang Theory går til klodserne Anmeldelser

Nørderne fra den succesfulde tv-serie har fået deres helt eget Lego-sæt

Lego Ideas The Big Bang Theory (1)I Pasadena i Californien deler vennerne Sheldon Cooper og Leonard Hofstadter en lejlighed. De er begge fysikere, ansat ved California Institute of Technology og fuldblodsnørder med en kærlighed til science fiction og tegneserier.

Som vi finder dem siddende i Lego-versionen af deres dagligstue i selskab med Leonards kæreste Penny, Sheldons veninde/kæreste Amy, vennerne Raj og Howard samt dennes kone Bernadette er det tydeligt for enhver fan af tv-serien The Big Bang Theory, at det nødvendigvis må være en fredag. Fredag er nemlig kinesisk takeout-dag.

 

Lego Ideas The Big Bang Theory (2)Designet af Lego-fans

The Big Bang Theory-sættet er det seneste Lego-sæt, der har sit udspring i onlinefællesskabet Lego Ideas.

Det er her, at Lego-entusiaster har mulighed for lægge deres egne Lego-projekter online, og opnår et projekt 10.000 stemmer fra Lego Ideas-websidens andre brugere, bliver det taget op i Legos bedømmelsesudvalg, der ser på, om det er muligt at omsætte projektet til et rigtig Lego-sæt.

Det oprindelige Lego Ideas projekt bag The Big Bang Theory-sættet er designet af Lego-entusiasterne Glen Wadleigh og Ellen Kooijman. Sidstnævnte har tidligere fået realiseret Lego Ideas projektet Lego Research Institute.

Den endelige version af The Big Bang Theory-sættet er designet af Legos egen designer Steen Sig Andersen i samarbejde med grafisk designer Mathew Boyle, der både har holdt sig meget tæt op af forlægget og finjusteret og strammet op på bedste vis.

Læs også: Kvindelige Lego-forskere er kedelige

 

Lego Ideas The Big Bang Theory (4)Fyldt med detaljer fra tv-serien

Ikke overraskende henvender The Big Bang Theory-sættet sig i høj grad til fans af tv-serien, der med stor succes har kørt i nu otte sæsoner. Det er disse fans som ved, at de kinesiske takeout-æsker i sættet betyder, at det er fredag, fordi Sheldons fastlagte, og for ham nødvendige, rutiner dikterer det.

Sættet er således fyldt med detaljer, som netop fans sætter stor pris på. Lego minifigurernes påklædning, der i sagens natur er trykt på, rammer de enkelte skuespilleres figurers særegne tøjstil meget præcist – lige fra Leonard og Sheldons ikoniske t-shirts til Amys strikkede cardigan og Howards bæltespænde.

Men også selve lejligheden har en række fine detaljer hentet direkte fra tv-serien. Således står der for eksempel et Green Lantern-batteri på bogreolerne og en DNA-model i det ene hjørne.

   Læs også: Doctor Who-klodser koster klodser

 

Lego Ideas The Big Bang Theory (3)Lego-byggeprojekt uden udfordringer

Som Lego-byggeprojekt betragtet er The Big Bang Theory-sættet ikke spændende. Den stiliserede udgave af tv-seriens lejlighed er ikke blot meget enkel at bygge, den rummer heller ikke nogle af de teknisk interessante byggeteknikker eller udfordringer, som Lego-entusiaster sætter pris på.

Den medfølgende 100 siders byggevejledning er, som altid, pædagogisk designet, og rummer samtidig lidt information om tv-serien og designerne bag sættet – med streg under lidt. Et tungere og meget mere fyldigt redaktionelt indhold havde ikke været af vejen.

Men fordi selve designet af sættet, som allerede nævnt, rammer tv-seriens figurer og detaljer på bedste vis, taler Lego-sættet helt sikkert til en fangruppe, der sætter pris på at have et udsnit af The Big Bang Theory stående på hylden.

Og med en pris på 549 kroner for blot 479 Lego-klodser, så er det en fornøjelse de virkelig får lov at betale vel rigeligt for.

 

Lego Ideas: The Big Bang Theory
Produktnummer: 21302
Pris: 549 kr.

 


Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,