fbpx

Anmeldelse: Disney Infinity 3.0 er lykkens gang

/
/
img

Disney Infinity 3.0 inviterer til fri leg i den digitale sandkasse

Star Wars indtager Disney Infinity 3.0 (2)Disney Infinity 3.0 vender i denne tredje omgang blikket mod en galakse langt, langt borte. Mens de klassiske Disney-figurer dannede rygrad i det første Disney Infinity-spil og superheltene fra Marvel indtog spilserien sidste år, så handler det i år især om Star Wars.

Startpakken til Disney Infinity 3.0 indeholder således, foruden selve spillet og den såkaldte Disney Infinity Base, legetøjsfigurer af Anakin Skywalker og Ahsoka Tano samt Twilight of the Republic-play-set.

Handlingen i dette play-set udspiller sig i samme periode som The Clone Wars-tegnefilmene, men der udkommer senere på året både et play-set hensat til den oprindelige Star Wars-trilogi samt et play-set der tager fat i den nye film The Force Awakens.

   Læs også: Disney Infinity 3.0 for begyndere

 

På sightseeing i Star Wars-universet

Når du placerer Twilight of the Republic play-set på Disney Infinity Base, lander du på planeten Geonosis, hvor vores helte er godt i gang med at angribe en droidefabrik. Et vellykket angreb der imidlertid bringer heltene på sporet af en større sammensværgelse.

I bestræbelserne på at finde ud af hvem der står bag produktionen af droider, går turen først videre til Coruscant og siden både Tatooine og Naboo, hvor en række afvekslende missioner leder dig gennem fortællingen, som også bringer dig i kontakt med skurke som General Grievous, Jabba the Hutt og Cad Bane.

Twilight of the Republic er strukturelt frit opbygget, så du selv vælger, om du vil påtage dig nye missioner, udforske spilområderne eller klare nogle af de mange små sideopgaver undervejs. Den lige vej gennem historien tager ikke mange timer – men vil du se alt og løse alt så er får du rigeligt at tage dig til.

Langt sjovere at være to om Disney Infinity 3.0

Spiludviklerne har haft travlt med at finpudse en lang række elementer i Disney Infinity 3.0 i forhold til forgængeren. Helt centralt har de formået at skabe langt mere levende og atmosfærefyldte omgivelser for fortællingen.

Men kampsystemet i Disney Infinity 3.0 har også fået en overhaling. Det er stadig helt fint bare at tampe løs i controllerens knapper – det skal nok bringe dig gennem kampene. Men har du smag for kombinationer og dermed mere kraftfyldte angreb, så kan vil du sætte pris på, at et sådan system også er blevet indbygget i spillet. De mere komplekse angreb kommer især til deres ret efterhånden som dine figurer optjener point i spillet, som kan omsættes i nye evner, angreb med videre.

Det er selvfølgelig fint muligt at gennemspille Twilight of the Republic-historien på egen hånd, men det er langt sjovere at være to sammen om oplevelsen. Du skal blot være opmærksom på, at foruden startpakkens Anakin Skywalker og Ahsoka Tano er det udelukkende Disney Infinity-figurer med tilknytning til Star Wars-universet som kan benyttes i Twilight of the Republic play-set.

I Toy Box er der plads til alle Disney Infinity-figurer

Disney Infinity 3.0 OlafTil gengæld er alle samtlige Disney Infinity-figurer, uanset hvilken version af spillet de er udgivet til, eller hvilket univers de tilhører, til gengæld mere end velkomne i Disney Infinity 3.0 Toy Box.

Toy Box er på mange måder kernen i Disney Infinity 3.0 – en underliggende dna for samtlige andre mulige spiloplevelser i spillet. Et fuldstændigt åbent sandkasse-univers, hvor du har lov at udforske og bygge dine helt egne miljøer, spil og udfordringer.

Toy Box er en regulær digital legeplads, hvor du fint kan have Han Solo til at rende rundt i selskab med Olaf fra Frost eller Minnie Mouse, som begge netop er udkommet som Disney Infinity-figurer. Når blot du placerer dine figurer på din Disney Infinity Base, så dukker de op inde i Toy Box.

 

Toy Box – så omfattende, at du bliver forpustet

Problemet ved en digital legeplads som Toy Box er imidlertid, at den er så omfattende og fyldt med muligheder, at det er svært at overskue. Friheden til selv at skabe alt fra racerløb til platformspil er lige til at blive forpustet af.

Heldigvis gør spiludviklerne sig umage for at tage nye spillere i hånden og introducere elementerne i Toy Box gennem leg og udfordringer, der lærer dig alle de basale færdigheder, så du kan få en fornemmelse af, om du har lysten til at kaste dig over at skabe dine egen spiloplevelser.

Rækker talent eller tålmodighed ikke til selv at konstruere nye oplevelser i Toy Box, kan du i stedet downloade både officielle Disney Toy Box-kreationer eller gå på opdagelse i de ting, andre spillere skaber og deler online. Og der er rigtig mange ting at prøve eller blive inspireret af.

Disney Infinity 3.0 er mere end Star Wars

Skulle du ikke være til Star Wars, lyssværd og rumrejser, så er der også udkommet et play-set baseret på Pixar-filmen Inderst Inde til Disney Infinity 3.0, og i starten af næste år udkommer et play set med udgangspunkt i Marvels superhelte.

Som isoleret spiloplevelse er Twilight of the Republic play-set en udmærket Star Wars-oplevelse, der i kraft af Disney Infinitys karikerede grafiske udtryk ikke føles så farlig for de yngre spillere, som også kan følge med fordi spillet er fuldt lokaliseret til dansk. Historien giver uden tvivl bedst mening, hvis kendskabet til Star Wars er etableret på forhånd, og du ikke forventer mere end blot underholdning.

Men der er først, hvis Toy Box for alvor fænger interessen, at Disney Infinity 3.0 virkelig kan levere mange timers underholdning. Det kan udvikle sig til en fantastisk digital og kreativ legeplads for både voksne og børn.

Disney Infinity 3.0 er virkelig lykkens gang – en fremragende kombination af spillenes virtuelle verden og det fysiske legetøj.

 

Disney Infinity 3.0
Format: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U
Producent: Disney Interactive

 

 


This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :