fbpx

Anmeldelse: Wall-E er fyldt med Lego-klodser

/
/
img

Pixars Wall-E er forrygende flot og sjov at bygge i Lego

I flere hundrede år har robotten Wall-E ryddet op på Jorden, efter menneskeheden flygtede fra deres eget svineri. Dag efter dag har den presset affald til kompakte kuber, mens der i dens digitale indre er opstået både personlighed og længsel efter selskab.

Et ønske der bliver opfyldt den dag robotten EVE ankommer til kloden for at undersøge, om planeten igen er beboelig for de mennesker, der i generationer har overlevet ombord på store rumskibe langt ude i verdensrummet.

Historien om Wall-E fandt vej til biograferne i 2008, hvor den nok engang bekræftede animationsstudiet Pixars position som de ypperste inden for genren – for hvor Wall-E forelskede sig i EVE, så endte vi med at knuselske hans gule væsen.

 

Lego Ideas Wall-e 3Wall-E får 10.000 stemmer

Legos udgave af Wall-E er det seneste sæt med afsæt i onlinefællesskabet Lego Ideas, hvor Lego-entusiasten Angus MacLane lagde projektet online i slutningen af 2013.

Han fik sidste sommer samlet de 10.000 stemmer fra Lego Ideas’ brugere, som skal til for at sende projektet videre til Legos bedømmelsesudvalg, der ser på, om et projekt skal i produktion.

Det skulle Wall-E heldigvis, meldte Lego ud allerede i februar i år – og nu er han så ankommet i butikkerne.

   Læs også: The Big Bang Theory går til klodserne

 

Pixar-animator bygger med klodser

Det usædvanlige ved Angus MacLane er, at han, foruden at være Lego-entusiast, også er animator hos Pixar, og var med til at designe Wall-E til filmen.

I byggevejledningen fortæller han, at hans oprindelige Lego-udgave af Wall-E rent faktisk tog form sideløbende med, at robotten fandt sin form og farver i Pixars computere i sommeren 2005. Arbejdet med filmen gjorde det imidlertid nødvendigt at lægge klodserne på hylden for en stund.

Men da Wall-E først havde haft premiere, fandt MacLane tid til at bygge robotten på ny i de rette farver, og i mellemtiden havde Lego også lanceret nye og større larvefødder, som passede bedre til modellen.

Den endelige udgave ligger meget tæt på MacLanes Lego Ideas-udgave, men har fundet sin endelige form i hænderne på Lego-designer Steen Stig Andersen ligesom instruktøren af filmen, Andrew Stanton, også har bidraget med input.

 

Lego Ideas Wall-e 1Wall-E bygget med SNOT

Wall-E sættet indeholder i alt 677 klodser fordelt i poser uden nummerering samt en 120 siders byggevejledning. Det er således ikke et Lego-sæt beregnet på de yngste konstruktører, da den store bunke af klodser kræver tålmodighed at gennemrode efter de rette elementer – hvilket så til gengæld er en stor del af byggeglæden for undertegnede.

Kroppen på Wall-E er en solid kassekonstruktion men med en rigtig fin detalje af skråklodser i robottens sider, som antyder filmversionens indbyggede affaldspresse.

Konstruktionsmæssigt er det imidlertid Wall-E’s øjne, der er mest interessante at bygge. For at opnå øjnenes runde kikkertform benyttes en række avancerede teknikker, hvor den indre del af øjnene er sat sådan sammen, at overfladen bliver helt uden synlige knopper.

Teknikken kaldes blandt Lego-entusiaster for SNOT (Studs Not On Top), hvilket dækker over at der ikke er nogen synlige knopper. Det er en byggeteknik, som er med til at give Wall-E en rigtig lækker finish.

   Læs også: Lego-jargon for begyndere

 

Wall-E har svært ved at holde øjnene oppe

Der er blevet plads til fine detaljer i Legos Wall-E model som solpanelet og den kakerlak, som er Wall E’s ven, men vigtigst er klart, at lemmen på fronten kan åbnes. Ikke blot fordi det gør modellen tro mod filmen, men også fordi dedikerede Lego-entusiaster allerede har fundet ud af at fylde robottens indre med motorer, så den kan fjernstyres.

Wall-E’s arme ser fine ud, og kan flyttes frem og tilbage – men så heller ikke mere. Og selvom larvefødder både ser godt ud og kan bevæges, så er de meget træge og en del modstand fra underlaget for at bevæge sig.

Endelig er der øjnene, som trods de konstruktionsmæssige spændende kvaliteter, også lider under at være meget tunge. Det gør det temmelig svært at positionere Wall-E præcis som ønsket, da øjnene har en tendens til at dreje og ’falde’ ned.

 

Lego Ideas Wall-e 2Byggeoplevelse matcher prisen

Lego Ideas Wall-E er ikke et sæt, der er tiltænkt børneværelset – det er en Lego-model, som har det bedst med at stå og se godt ud. Det er den også rigtig god til.

Ligheden med filmens robot er så meget lige i øjet, som den kan være, når der er klodser i spil. Samtidig rummer sættet nogle konstruktionsmæssige detaljer, som gør det til en virkelig fornøjelig byggeoplevelse.

Wall-E leverer en oplevelse, der fint matcher den fornuftige pris på sættet. Den perfekte gave til det voksne legebarn.

 

Lego Ideas Wall-e boxLego Ideas: Wall-E
Produktnummer: 21303
Pris: 449 kr.

 

 

 

Se Lego Ideas Wall-E-sættet blive bygget herunder:

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :