fbpx

Test: Lego Ninjago på luftfart

/
/
img

De klodsede ninjaer fra Legos Ninjago-univers har kastet sig ud i regulær luftkamp – vi har sendt Julius og Bertram på henholdsvis fem og otte år til Airjitzu.

Lego Ninjago flyer (1)Da Lego Ninjago første gang indtog legetøjsbutikkerne i 2011, var de klodsede ninjaer foruden sværd og kastestjerner også erfarne udi kampsporten Spinjitzu, som blev udkæmpet på roterende snurretoppe.

Fire år senere har denne kampsport udviklet sig til Airjitzu, der som navnet mere end antyder forgår i luften på ’snorretoppeflyvere’ – som SkalVilege.Nu’s to legetøjstestere Julius og Bertram kalder de flyvere, som Lego Ninjago-figurerne skal monteres i.

”De var helt vilde allerede da de så indpakningen, og gik meget op i de flotte farver, som flyverne havde. De havde helt styr på, hvad snoretoppeflyvere skulle bruges til, men opdagede ikke selv, at de også kunne lege med Lego-figuren alene,” fortæller legetøjstesternes mor Anne Bjerkvig Filtenborg.

Læs også: Farvestrålende ninjaer og grumme skeletter

 

Ninja-klodserne falder ikke fra hinanden trods hårde landinger

Til at øve sig i Airjitzu blev Julius og Bertram udstyret med ninjaerne Kai (den røde) og Cole (den gyldne). Bertram kunne selv samle sin flyver, mens Julius’ tålmodig ikke rakte til at få klodserne sat sammen – men Anne fastslår, at det hverken tager lang tid eller er særligt svært at samle de to Lego-sæt.

”Utroligt nok forblev snoretoppeflyvere samlet. Uanset hvor voldsomme landinger eller hårdt de er fløjet ind i forskellige ting, så er de ikke gået i stykker hvilket er ret utroligt.”

Flyverne skal affyres med en såkaldt ripcord, en flad plastikpind med riller, som indsættes i flyverens bundstykke, så ninjaen med et hurtigt træk kan sendes til vejrs.

”De første par gange de skulle stikke plastikpinden i flyveren, skulle de lige have en smule hjælp. Men efter et par gange havde de helt styr på det og kunne klare det selv. Vi var lidt bekymret for om pinden kunne holde til Julius’ lidt hårde brug, men det har det gjort.”

Masser af Ninjago-leg til en fornuftig pris

”Flyverne er vildt sjove, og de første mange dage blev der brugt meget tid på at lege med dem. Vi legede med dem indendørs, da vejret der ikke var til leg udenfor.”

Flyverne kræver lidt plads at flyve på, men ikke mere end at det fint kan lade sig gøre at lege med dem indendørs. Legetøjstesterne Julius og Bertram eksperimenterede i første omgang med at få flyverne til vejrs, men Anne fortæller at legen hurtigt udviklede sig til konkurrencer om, hvem der kunne flyve højest eller længst.

”Da de begyndte at have styr på, hvordan flyverne reagerede, begyndte de at prøve at ramme ting, som blev hængt op i loftet til stor morskab for begge børn,” siger Anne

Hun konkluderer, at Ninjago Airjitzu fuldt levede op til forventningerne – og selvom børnene aldrig fandt det interessant at lege med Lego-figurerne uden flyveren, så bød de på masser af leg til en meget fornuftig pris.

 

Lego Ninjago Kai FlyerNinjago Airjitzu-Flyer
Produktnummer: 70739-70744
Pris: 79,95 kr.

 

Produkterne var stille til rådighed af Lego.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :