fbpx

Anmeldelse: Fæld et plastiktræ i TocToc Woodman

/
/
img

Brætspillet TocToc Woodman kalder på den indre skovhugger

Det er ikke nemt at fælde et træ med en økse. Hverken når det handler om den slags træer, der sædvanligvis befinder sig ude i skoven, eller når det drejer sig om en træstamme af plastik og den tilhørende plastikøkse i TocToc Woodman.

Det centrale element i TocToc Woodman er et plastiktræ, der består af otte skiver med hver med fire stykker bark monteret. Spillere skal så på skift at slå til stammen med plastikøksen, så der falder barkstykker af stammen.

 

toctoc woodman (2)Bark giver point – men træskiverne trækker ned

Selvom det er fristende bare at hakke til, så kræver sejren en langt mere afslappet og taktisk tilgang. Barkstykkerne ryger nemlig af skiverne, når de blot er tilstrækkelig forskudt i forhold til de andre skiver i træet. Udfordringen er, at mens barkstykkerne giver et point hver, så resulterer nedfaldne skiver i fem minuspoint.

At ramme træet med lige netop den rette mængde kraft kræver øvelse og beherskelse, som kan være rigtig gode ting at lære som barn – og voksen for den sags skyld. TocToc Woodman læner sig således op af de samme elementer, som også findes i det klassiske spil Klodsmajor (Jenga).

Det ligger lige for at variere reglerne i TocToc Woodman fra spil til spil, så de forskellige nuancer af barkstykker for eksempel giver forskellige point – regelhæftet har et par gode forslag til varianter, og det er nemt selv at finde på flere.

 

Plastikfinish føles billig

Desværre er TocToc Woodman også, på trods af navnet, virkelig et plastikspil – det er ikke lækkert at røre ved eller håndtere. Det både føles og lyder billigt, når træstammen falder omkuld efter et øksehug, og det nedsætter glæden ved spillet.

Selve reglerne i TocToc Woodman er lette at lære, spillet er nemt at gøre klart og hurtigt at spille. Dybden i spillet opstår imidlertid først, hvis deltagerne har lyst til at øve sig og se, om ikke stammen kan rammes lidt bedre eller mere taktisk i næste spil. Hvis den lyst ikke melder sig, er spillet imidlertid hurtigt dømt kedeligt og glemt.

 

toctoc woodmanTocToc Woodman
Antal spillere: 2-7
Aldersgruppe: Fra fem år
Spilletid: 10 minutter
Pris: 199 kr.

 

TocToc Wood Man var stillet til rådighed af Spilbræt.dk ApS

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :