fbpx

Anmeldelse: Lego Dimensions er en fabelagtig rodebutik

/
/
img

Lego Dimensions kombinerer fysiske klodser og digital leg – du kan godt gøre klar til et fantastisk eventyr

Lego Dimensions anmeldelse (2)Hvem husker ikke det klassiske Lego-eventyr. Det hvor Batman, Gandalf og Grafititøsen vandrer sammen af den gule murstensvej i det magiske land Oz på vej til Springfield.

Forvirret?

Spiludviklerne fra TT Games har i Lego Dimensions taget hele 14 forskellige fiktionsuniverser og skabt en fabelagtig rodebutik, der har plads til både Legos egne Ninjago-figurer, men også kommer omkring Ghostbusters, The Simpsons, Doctor Who og mange flere.

Det hele er bundet sammen i en historie om den grumme Grev Vortech, der vil have kontrol over Lego Multiverse. Han skal derfor have fingrene i særlige klodser, som er spredt til de forskellige fiktionsuniverser.

Resultatet er en historie, som ikke blot er veloplagt men også vælter sig i mere eller mindre indforståede referencer, filmvittigheder og masser af humør.

 

   Læs også: Lego Dimensions for begyndere

 

Fysiske Lego-figurer leger digitalt

Lego Dimensions anmeldelse (1)Umiddelbart ligner Lego Dimensions et helt sædvanligt Lego-spil. Der skal smadres Lego-konstruktioner, bygges nye, samles guldmønter og løses ikke alt for vanskelige opgaver med de enkelte figurers særlige evner.

Det er en opskrift som spiludviklerne fra TT Games har finpudset gennem adskillige år og rigtig mange Lego-spil. Til gengæld er det helt nyt, at Lego Dimensions kombinerer fysiske Lego-figurer med den virtuelle spilverden.

Det sker via spillets medfølgende portal, kaldet Toy-Pad, og figurerne Gandalf, Batman og Grafititøsen der, sammen med en lille Batmobil, følger med Lego Dimensions startpakken.

Når en Lego-figur placeres på Toy Pad, dukker den op inde i spillet, og kan bruges, så længe den står på pladen – ligesom du kender det fra både Skylanders og Disney Infinity.

 

Flyt figurerne omkring for at løse opgaverne

Lego Dimensions anmeldelse (3)Selvfølgelig kan du tilkøbe både ekstra figurer og indhold i forskellige udvidelsespakker, for du kan ikke bare bruge en hvilken som helst Lego-figur på Toy-Pad. I virkeligheden er det nemlig den lille runde skive under figuren, som spillet registrerer. Selve spillets historie kan dog gennemføres helt uden indkøb af ekstra figurer.

Til forskel fra såvel Disney Infinity og Skylanders er Lego Dimensions portal imidlertid en aktiv medspiller, og det er ikke altid ligegyldigt, hvor på portalen en figur er placeret – flere af spillets opgaver kræver nemlig, at du skal flytte rundt på figurerne.

Så når det i nogle baner for eksempel er nødvendigt at teleportere figurerne omkring, skal de placeres på den rette farve på Toy-Pad, for at ende det rigtige sted på banen. I andre situationer udløses bestemte evner ved at placere en figur på den rette farve, eller farverne skal kombineres for at aktivere elementer i spillet.

Det er endda rigtig godt tænkt – og gør, at det faktisk giver mening at de fysiske Lego-klodser og den digitale spilverden følges ad.

 

Sjovest at være to om at spille

Lego Dimensions anmeldelse (4)Som i alle andre Lego-spil fra TT Games, så kan Lego Dimensions fint spilles alene. Men det er et langt sjovere at være to, der spiller sammen.

Og skulle I ikke have lyst til at gennemspille selve historien, så kan I altid vælge at i stedet at boltre jer i de såkaldte eventyrverdener, der er åbne spilområder eller digitale legepladser baseret på hver af de 14 fiktionsuniverser, som Lego Dimensions favner.

Det kræver dog en figur med tilknytning til det specifikke univers, for at låse op for de enkelte eventyrverdener – det vil sige at der med startpakkens tre figurer ’kun’ er adgang til eventyrverdenerne bygget på DC-universet, Lego Movie og Ringenes Herre.

Lego Dimensions er det nok bedste Lego-spil meget længe, ganske enkelt fordi det sprudler af fantasi og leg – spiludviklerne har fået lov at slå sig løs og finde på, og det kommer til udtryk i spillet.

 

Lego Dimensions
Format: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U
Producent: TT Games

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :