fbpx

Star Trek sætter kurs mod klodset jubilæum

/
/
img

Star Treks 50 års jubilæum markeres med nye klodsede sæt fra Mega Bloks

Næste år er det 50 år siden Kaptajn Kirk og hans mandskab ombord på rumskibet Enterprise satte kurs mod stjernerne, da første afsnit af science fiction tv-serien Star Trek fik premiere på den amerikanske tv-kanal NBC.

Den oprindelige Star Trek tv-serie fik kun tre sæsoner på skærmen, men udviklede sig i kraft af utallige genudsendelser til en regulær kultserie, der med årene fik selskab af flere tv-serier, en lang række biograffilm og ikke mindst en meget dedikeret fanskare.

 

Rumskibet Enterprise i skala 1/350

Legetøjsfirmaet Mega Bloks, som er ejet af Mattel, fejrer Star Treks 50 års jubilæum ved at lancere tre byggesæt baseret på den oprindelige tv-serie – tre sæt som de løftede sløret for ved den netop overståede New York Comic Con.

Det billigste sæt fra Mega Bloks bliver en Klingon D-7 Battle Cruiser, som får følgeskab af en Klingon-figur – vel og mærket designet som den krigeriske race så ud, da de første gang dukkede op i Star Trek-afsnittet Errand of Mercy fra 1967. Prisen kommer til at ligge på 30 dollar (cirka 200 kroner)

Det andet sæt udspiller sig i Enterprises transporter-rum, og er baseret på Star Trek-afsnittet Mirror, Mirror fra 1967. I dette afsnit betyder en fejl i transportersystemet, at Kaptajn Kirk og Spock udskiftes med deres onde alteregoer fra en parallel dimension. Det er således disse to alternative figurer der følger med sættet sammen med figuren Scotty fanget i transportertilstand. Prisen for det sæt bliver 40 dollar (cirka 260 kroner)

Mega Bloks helt store Star Trek-sæt er ikke overraskende baseret på det i dag ikoniske rumskib Enterprise, som i klodset form er genskabt i skala 1/350. Sættet indeholder imponerende 3.100 klodser inklusiv klodser med indbygget lys til rumskibets motorer. Prisen sniger sig op på 250 dollar (cirka 1,650 kroner).

Det tre Star Trek-sæt lanceres først i USA til efteråret 2016. Sandsynligheden for at de dukker op i de danske butikker til den tid, er givetvis ikke særlig stor. Men aldrig sige aldrig, for da Hasbro havde licens til Star Trek i forbindelse med de seneste film, var deres Kre-O sæt at finde i udvalgte danske butikker.

Læs også: Star Trek med kurs mod klodserne

 

Star Trek Mega Bloks (1)

Star Trek Mega Bloks (2)

Star Trek Mega Bloks (3)

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :