fbpx

Legetøjsminder: Tegneserieskaber Karoline Stjernfelt

/
/
img

Min søster har altid har været mit bedste stykke legetøj

I morgen bliver bedreDenne 22-årige danske serieskaber Karoline Stjernfelt er uddannet fra Serieskolan i Malmø, og er netop debuteret med den 160 sider lange tegneserie I morgen bliver bedre på Forlaget Cobolt.

I morgen bliver bedre er første del af en trilogi, hvor Karoline Stjernfelt med sin skarpe streg tager læserne med tilbage til 1700-tallet. Det er her Danmarkshistoriens mest interessante trekantsdrama udspiller sig mellem Struensee, Christian 7. og Caroline Mathilde.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?

Det var en Babyborn – bortset fra at jeg kaldte den ikke Babyborn. Jeg kaldte den det ret gyselige navn Sygedukken.

Men det var fordi at jeg fik den sammen med et doktor-sæt med stetoskop, reflekshammer og den slags, så jeg forstod det jo sådan, at dukken var syg og jeg skulle helbrede den.

Den blev hurtigt mit meget raske yndlingslegetøj, men navnet hang ved. Jeg plejede at sove med den om natten, og ærgrede mig over, at den var i hårdt plast, som ikke var rart at kramme i modsætning til min søsters yndlingslegetøj som var en blød nusset bamse.

Ved nærmere eftertanke har den dog hård konkurrence fra en Mulan-dukke, som jeg fik i et Happy Meal engang.

Jeg var en meget drenget lille pige. Ikke sådan at jeg legede med drengene, jeg hadede dem, (de var lede, slog og ville ikke lege Spider-Man med mig), men jeg havde helt kort hår, gik ofte i drengetøj og havde et mandligt alter-ego ved navn Karl Frederik (en parallel over mine to fornavne Karoline Frederikke). Jeg var 5 år, da Mulan havde premiere i 1998, og jeg kan huske, at jeg fuldstændig hypnotiseret sad og så traileren på tv, hvor hun klipper sit hår af, og bare sad og tænkte JA!

Jeg fik jo så den der lille, egentlig ret tarvelige, plastikfigur. Men den havde hendes helt simple soldatertøj på, og kunne vist lige præcis bøje arme og ben. Den var jo en helt simpel, ikke specielt feminin, pige, ligesom mig, den var jeg VILD med. Jeg beholdte den i mange år.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest – uden nogensinde at have fået det?

Jeg kan faktisk ikke komme på noget. Og det er ikke fordi jeg var et lille taknemmeligt barn som kunne nøjes og se værdien i det, jeg allerede havde. Tværtimod var jeg vist et ret grådigt barn, som plagede en del. Men mere vigtigt har det forskellige legetøj, jeg har plaget om, åbnebart ikke været, for jeg kan ikke komme i tanke om noget.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?

Umiddelbart kan jeg huske, at jeg engang selv snittede en barkbåd, som jeg efter mange vellykkede ture ned gennem åen på vores sommerhusgrund alligevel til sidst mistede til det ret store vandfald, som afsluttede åen for enden af grunden. Det lyder næsten for idyllisk, men det er det første, jeg kommer i tanke om.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på og tænker – orv, gid, jeg havde haft det som barn?

Jeg har flere gange som voksen kigget på sådan nogle fjernstyrede biler og helikoptere. Jeg har en romantisk drøm om at få en ven med på idéen, så vi har en hver og kan køre om kap. Det er så sådan noget, man går ned på den røde plads eller i ens gård og leger med på en varm sommerdag, mens man får en øl.

Det lyder da bare dejligt.

Men hov, det er jo ikke noget man gør som barn Undskyld!

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?

Måske de der hoveder, man lægger makeup på? Jeg var altså også vanvittigt optaget af prinsesser og pæne ting som barn, men de var jo bare kedelige, håret blev slidt, og du kunne ikke få makeup’en helt af igen. Det var bare spild af tid, synes jeg. Man har jo for pokker selv et hoved, hvis det endelig er.

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?

Min søster, ha! Vi bor sammen, og der er kun halvandet år imellem os. Vi er ret barnlige, og kan stadig finde på at jage hinanden gennem lejligheden i spontan og intens ’KILDE-KILDE-KILDE!!!’

Jeg tror nu et eller andet sted, at hun altid har været mit bedste stykke legetøj.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :