fbpx

Test: Playmobil sætter kurs mod rummet

/
/
img

Vi har sendt vores femårige legetøjstester Elijah på mission i rummet med Playmobil Space Mission

Elijah synes fra starten, at alle tre sæt i Playmobil Space Mission-serien er seje, fortæller hans mor, Sofie Moltke Brøcher. De måtte derfor straks i gang med at hive alle delene ud af kasserne, så legen kunne komme i gang.

Den unge legetøjstester forelskede sig snart i en lille robot, som er en del af sættet Space Rocket with Launch Site (6195). Robotten skal, ifølge Elijah, ud i rummet og finde rumvæsner – en actionfyldt leg former sig derfor hurtigere, end delene kan nå at blive pakket ud og samlet.

”Elijah vidste ikke helt, hvad satellitten (Satellite Meteoroid Laser (6197)) egentlig var for noget. Ligesom han heller ikke kendte til rumfærger (Space Shuttle (6196)). Men han synes stadig, de var megafede. Og så kunne jeg jo fortælle ham lidt om, hvad de faktisk laver på en rumstation,” siger Sofie.

   Læs også: Playmobils bondegård summer af liv og dyreunger 

Rumraketten kræver voksenhjælp at samle

Sofie vurderer, at særligt Space Rocket with Launch Site-sættet kræver voksenhjælp at samle: ”Det er i samlevejledningen svært at se hvilke dele, der skulle bruges. Samlingerne er meget svære at sætte på – også for voksne – og rakettens spids skulle lige lures, før den kom på.”

Meteorstenen fra Satellite Meteoroid Laser-sættet er også lidt drilsk. For selvom det er sejt, at den kan skydes i stykker, så er det lidt et puslespil at samle den igen. Stenens to store stykker og to små stykker skal sidde helt rigtigt før den kan klemmes sammen. Det er, ifølge Sofie, heller ikke helt nemt for en femårig med en begrænset mængde tålmodighed.

Endelig er det værd at bemærke, at både rumraketten og rumfærgen har indbygget lyd og lys, og derfor skal bruge batterier – henholdsvis to AA-batterier og tre AAA-batterier, som er gode at have med i lommen, hvis et af de sæt nu befinder sig under årets juletræ.

 

Lys og lyd er et kæmpe hit

Netop lys og lyd i rumraket og rumfærge er et kæmpe hit hos Elijah, og gør det ekstra sjovt at flyve omkring med begge dele i stuen – og selvom rumraketten tæller ned til affyring på engelsk, tæller han med.

Det er ligeledes et stort hit at give Playmobil-figurerne rumdragter og udstyr på, og legetøjstesteren sætter pris på, at der følger en masse værktøj med rumraketten. Selvom hans mor anser det som meget sandsynligt, at de små dele nemt bliver væk.

Elijah synes, at den bedste detalje ved rumfærgen er, at den kan åbnes og indeholder en kranarm, som en Playmobil-astronaut kan hænge i – samt at der netop er plads til passagerer. Noget han lidt savner i rumraketten, der som sæt mere lægger op til, at den skal repareres og klargøres.

   Læs også: To prikker og en streg – sådan blev Playmobil en verdenssucces

Playmobil-astronauterne mangler et sted at lande

”De tre sæt mangler lidt noget, som kan findes eller opdages oppe i rummet. Noget skatteagtigt til at sparke gang i legen. Et rumvæsen ville også have gjort lykke,” mener Sofie, der sammen med Elijah endte med at konstruere en planet af en bold og bobleplast, så Playmobil-astronauterne havde et sted at lande og udforske.

Sofie vurderer, at der især er valuta og leg for pengene i sættene med rumraketten og rumfærgen, hvor lys og lyd lige føjer lidt ekstra til legen. Det ærgrer imidlertid, at selvom det umiddelbart ser ud til, at de to sæt kan kombineres, så raketten sender rumfærgen til vejrs, så mangler de eventuelt nødvendige dele til at fuldføre projektet (EDIT: Vi er af en årvågen læser blevet gjort opmærksom på, at disse dele er med i æsken med raketten).

”Playmobil Space Mission er helt sikkert et stort hit. Og de tre sæt vil selvfølgelig være det helt vilde for børn, der i forvejen har en interesse for rummet – selvom de tydeligvis også fungerer fint uden denne forudsætning,” konkluderer Sofie.

[magz_one_third]
Space Rocket with Launch Site

Product No.: 6195

Vejl. pris: 599 kr. [/magz_one_third]

[magz_one_third]
Space Shuttle

Product No.: 6196

Vejl. pris: 379 kr. [/magz_one_third]

[magz_one_third_last]
Satellite Meteoroid Laser

Product No.: 6197

Vejl. pris: 229 kr. [/magz_one_third_last]

 

Produkterne var stillet til rådighed af Playmobil

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :