fbpx

Star Wars legetøj solgt for 3,5 millioner kroner på Sotheby

/
/
img

Den japanske tøjdesigner Tomoaki Nagao har solgt en brøkdel af sin Star Wars samling

Star Wars early bird certificate package
Star Wars: early bird certificate package – $ 20.000

Da den første Star Wars-film fik premiere i 1977, havde legetøjsfirmaet Kenner slet ikke tid til at få produceret de actionfigurer, som de havde købt licens til at lave. I stedet kunne fans købe en såkaldt ’early bird certificate package’ i butikkerne, der indeholdte en kupon, som skulle sendes ind Kenner. Så ville køberen få tilsendt fire figurer, når de var klar i løbet af første halvdel af 1978.

En sådan papæske var blandt de 600 Star Wars actionfigurer, hjelme, prototyper og andre samlerobjekter, som den japanske tøjdesigner Tomoaki Nagao satte til salg via det amerikanske auktionshus Sotheby i sidste uge. Hammerslaget for dette lot alene lød på 20.000 dollar (cirka 138.000 kroner).

I alt var 175 lots under hammeren, og blandt de mere opsigtsvækkende hammerslag var blandt andet en tidlig Luke Skywalker-figur fra 1978 – en figur, der er udstyret med et såkaldt teleskop-lyssværd, og derfor senere blev trukket tilbage fra markedet, fordi det tynde plastik meget nemt knækkede. Denne figur blev også solgt for 20.000 dollar.

Et sæt med syv actionfigurer fra Imperiet slår igen fik et hammerslag på 32.000 dollar (cirka 220.000 kroner), mens en ungarsk kopiversion af Boba Fett fra 1989 indbragte imponerende 15.000 dollar (cirka 103.000 kroner).

Du kan få et komplet overblik over de solgte Star Wars-effekter på Sothebys webside.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :