fbpx

Test: Lego Friends tager bussen

/
/
img

Vi er taget på tur med den helt nye Pop Star Tour Bus fra Lego Friends

Pop Star Tour Bus Lego Friends (4)Popstjernen Livi fra Hearthlake City er draget på turné sammen med veninderne Stephanie og Mia i den helt nye i den helt nye Pop Star Tour Bus fra Lego Friends. SkalViLege.Nu var inviteret med, og vi sendte Zelma på ni år med på turen.

Turnébussen fra Lego Friends er med en længde på 26 og en højde på 11 centimeter ikke noget lille køretøj. Faktisk er den, som Zelma bemærker, større end flere af husene i Hearthlake City, hvilket godt kan se lidt pudsigt ud.

Men bussen har sine dimensioner med god grund, der skal nemlig være plads til en lang række detaljer i køretøjet. Først og fremmest kan bussen trækkes ud, så der dels er bedre plads til at lege i opholdsrummet, hvor der blandt andet er et lille skrivebord, som Livi kan besvare fanpost ved og en sofa, hvor hun kan slænge sig på den sikkert lange køretur.

Pop Star Tour Bus rummer også i udtrukket tilstand en lille scene, så der kan gives koncerter undervejs. Og bagerst i bussen er der et badeværelse komplet med håndvask, badekar og toilet.

Zelma sætter stor pris på de mange detaljer, som hun mener, gør turnébussen væsentligt mere interessant at samle end de mere traditionelle Lego Friends bygninger.

   Læs også: Veninderne fra Lego Friends shopper på livet løs

 

Bussens tekniske elementer kræver voksenhjælp

Byggevejledningen fra Lego er udformet på den sædvanlige pædagogiske facon, og klodserne fordelt i fire nummererede poser, så konstruktionslegen ikke drukner i sættets i alt 682 Lego-klodser.

På ligeledes pædagogisk vis handler det i første omgang om at bygge de små medfølgende elementer som DJ-pult, højttalertårne, liggestole og bord med forfriskninger. Det har den positive effekt, at der meget hurtigt kommer konkrete resultater ud af klodserne, som helt fint og før bussen nogensinde bliver samlet, kan fungere som udgangspunkt for lege.

Selve bussen rummer lettere komplekse Lego Technics-elementer i undervognen, som er nødvendige for at bussen senere kan trækkes fra hinanden, men som Zelma har svært ved helt at holde rede på uden voksenhjælp.

Det er ikke fordi elementerne, som i bussens færdigbyggede tilstand er skjult for øjet, er specielt svære at sætte sammen. Men der skal lige holdes øje med, at tingene sidder korrekt i forhold til byggevejledningen, ellers kan bussen ikke trækkes fra hinanden.

Der er også en del klistermærker, som skal monteres undervejs. Zelma har intet problem med at finde de rette klistermærker, der heldigvis er nummererede, og få dem sat på Lego-elementerne. Men det er givet en af de ting, hvor flere meget vel kan have brug for voksenhjælp.

Det eneste der i sidste ende driller lidt at få på plads er bussens tag, fordi der ikke bare kan trykkes til, uden at de elementer, som skal holde pladerne, giver efter. Der skal lige nogle fingre ind og give støtte, så slutresultatet er stabilt.

   Læs også: Lego sat på plads af syvårig pige

 

Pop Star Tour Bus Lego Friends (2)Pigerne kan ikke ligge på liggestolene

Zelma er godt tilfreds med bussen, da den først er samlet. Pop Star Tour Bus er et Lego Friends-sæt, hvor konstruktionsarbejdet fint kan fordeles ud over flere omgange, hvis den unge Lego-bygger ikke har tålmodighed til at samle det hele i et hug.

Det er lidt ærgerligt, synes Zelma, at alle ekstratingene, som højttalertårne med videre, der tydeligvis skal med på turnén, ikke kan være i bussen. Og så irriteres hun over at Lego Friends-pigerne er temmelig svære at få til at ligge på liggestolene – de skøjter simpelthen af dem.

Pop Star Tour Bus er fyldt med gode, veludførte detaljer som både er sjove og samle, men som også kan sætte gang i en lang række lege omkring hele popstjernelivet. Bussen giver både adgang til at holde koncerter, tage på road trip eller for Lego Friends-pigerne blot at dase og holde fri.

 

Pop Star Tour Bus Lego Friends (1)Lego Friends: Pop Star Tour Bus
Produktnummer: 41106
Pris: 549 kr.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :