fbpx

Test: Playmobil Pirates sætter sejl på ny

/
/
img

Den nye Playmobil Pirates-serie sender igen sørøverne på togt i børneværelset – vi har testet alle syv nye sæt.

Siden Playmobil lancerede deres første sørøverskib i 1978, har pirater været et fast tilbagevendende, og ikke mindst populært, tema for den tyske legetøjsproducent. Således også i år, hvor eventyrlystne børn nok engang stikker til søs på fjerntliggende oceaner i jagten på guldskatte og kostbare ædelstene.

   Læs også: Playmobils sørøverskib har sejlet og plyndret i 35 år

Vi har på SkalViLege.Nu fået fat på alle syv sæt i Playmobils seneste piratserie – sæt der trækker på alle de ting, vi forventer os af sørøvere – lige fra bandanaer og træben til guldskatte, kanonkugler og sabler. Ingen af de syv sæt har noget som helst med den historiske virkelighed at gøre, og det ville også være kedeligt, når det er eventyret og legen, som skal være i fokus.

Vi satte et testpanel, bestående af Zelma på ni år og Victoria på ti år, til at samle og vurdere de syv forskellige Playmobil-sæt.

 

Piratkaptajnen

Playmobil formår at få stort set samtlige af de klicheer, som hænger sammen med jobbet som piratkaptajn, presset ned i den lille æske. Klappen for øjet, træbenet, papegøjen og et sæt tøj, som tydeligvis er stykket sammen fra diverse tyvekoster.

Foruden selve Playmobil-figuren medfølger fire små tønder samt en kanon, der affyrer kanonkugler, når der trykkes på kanonens bagstykke. Der er lige netop nok indhold i æsken til, at den alene kan sætte gang i en leg. Den fornuftige pris placerer sættet i en kategori, hvor det både kan fungerer som en supplementsgave eller et sæt, som barnet selv kan have råd til.

Playmobil 6684_Pirate CaptainTestpanelets vurdering: Der er ikke meget, der skal samles – det er godt. Papegøjen er rigtig fin, og det er godt, at kanonen kan skyde. Men hvad skal alle de små tønder bruges til?

Pirate Captain
Product No.: 6684
Vejl. Pris: 49 kr.

 

 

Gemmestedet

Playmobils piratverden er i høj grad en drengeverden befolket af mandlige pirater – men netop i dette sæt er begge pirater er kvinder, og det er positivt (vi undrer os blot over, hvorfor der så er en udpræget mangel på kvinder i testens resterende sæt). Sættet indeholder masser af guldskatte og rubiner, og lægger dermed op til en fin leg omkring skjulte skatte.

Den interessante legedetalje i sættet er, at klippeøens top kan vippes omkring, så skatten forsvinder og to røde skorpioner i stedet dukker frem. Det er minimalt, hvad der skal samles før legen kan gå i gang, men de røde rubiner er meget små og forsvinder let.

Playmobil 6683_Pirate Treasure HideoutTestpanelets vurdering: Det er en rigtig sjov detalje, at skatten kan dreje rundt og gemmes væk. Det er også sejt, at piraterne er piger.

Pirate Treasure Hideout
Product No.: 6683
Vejl. Pris: 99 kr.

 

 

Tømmerflåden

Det kan godt være at kaptajnen skal gå ned med sit skib – men den skæbne behøver ikke tilfalde den almindelige pirat. De driftige af slagsen får bjærget de brugbare vragstumper og søsat en tømmerfløde. Hvis heldet tilsmiler piraten, så dukker der endda et par kanoner frem fra forlisset, som kan monteres på dækket af det improviserede fartøj.

Sættet med tømmerflåden rummer ikke så mange elementer, prisen er rimelig og det er relativt nemt at samle – og samtidig kickstarter indholdet meget nemt adskillige historier i en leg. Selve tømmerflåden kan påmonteres en Playmobils undervandsmotor (pris 52 kroner), så den ved egen kraft kan sejle omkring i badekaret.

Playmobil 6682_Pirate RaftTestpanelets vurdering: Kanonerne er alt for svære at trykke ordentlig på plads, og lige så svære at dreje, når de først sidder fast. Det er sejt, at tømmerflåden kan flyde (også uden motor).

Pirate Raft
Product No.: 6682
Vejl. Pris: 149 kr.

 

 

Patruljeskibet

Livet som pirat er aldrig ufarligt – specielt ikke når soldaterne også sætter til søs i deres egne skibe. De røde sejl med de korslagte rifler kan få det til at gyse ned af plastikryggen på enhver Playmobil-pirat, der hverken har lyst til at blive taget til fange eller se kuglerne fra patruljeskibets kanon findes deres mål.

Patruljeskibet er omkring halv størrelse af det store sørøverskib (se nedenfor), og kan derfor nøjes med en enkelt mast og en enkelt kanon. Kanonen affyrer sine kugler med en fjedermekanisme, som udløses på kanonens overside. Skibet fungerer både med Playmobils almindelige undervandsmotor og fjernstyrede undervandsmotor (pris 337 kroner).

Playmobil 6681_Soldiers’ Patrol BoatTestpanelets vurdering: Det er et rigtig sejt sejlskib, men det er svært at sætte de helt store klistermærker pænt på. Virkelig skuffende, at skibet ikke kan flyde ordentligt, men at det vælter i badekaret (når det ikke har motor monteret til at fungere som køl).

Soldiers’ Patrol Boat
Product No.: 6681
Vejl. Pris: 349 kr.

 

 

Fyrtårnet

Soldaterne spejder ud over havet efter pirater, mens fyrtårnet oplyser de farlige klippeskær langs kysten. Skulle et sørøverskib komme for tæt på, er der monteret en kanon i tårnets underetage, som affyrer kanonkugler med en fjedermekanisme. Og i de sene nattetimer kan soldaterne også tælle guldet i deres helt egen skattekiste.

Selve lyset er monteret i et modul, der er nemt at tage af, når der er behov for at udskifte de to AAA-batterier, som leverer strøm. Vær opmærksom på at der ikke følger batterier med i sættet, samt at batteridækslet er sikret med en skrue – så det er en god ide at have en lille skruetrækker samt batterier klar, hvis sættet skal benyttes i en gavesituation.

Playmobil 6680_Soldiers’ Lookout with BeaconTestpanelets vurdering: Det er en rigtig fint at lyset i fyrtårnet flimrer lidt, som om det var rigtig ild. Kanonen er desværre lidt svær at komme til at skyde med.

Soldiers’ Lookout with Beacon
Product No.: 6680
Vejl. Pris: 249 kr.

 

 

Skatteøen

Hvis skibet er gået ned eller slået til pindebrænde mod klipperne, er der ikke andet at gøre end at indrette sig efter bedste evne på den øde ø – og det gør Playmobils pirater. Sættet har en række virkelig flotte detaljer, som skibskahytten, der nu benyttes som hus, og en faldlem oppe blandt klipperne, som udløses med en knap og sender offeret direkte ned i fængselscellen.

I samlevejledningen er det imidlertid svært at kende forskel på de forskellige mørke klippestykker, og se hvordan de skal sidde sammen. De to sandstrande sidder heller ikke ordentligt fast til klippestykkerne, og det er derfor svært at flytte sættet omkring, uden at det falder fra hinanden.

Playmobil 6679_Pirate Treasure IslandTestpanelets vurdering: Faldlemmen er rigtig cool – det er sejt, at den fører direkte ned til fængslet. Der er rigtig mange ting og Playmobil-mænd med i sættet, som der kan leges med.

Pirate Treasure Island
Product No.: 6679
Vejl. Pris: 549 kr.

 

 

Sørøverskib

Sørøvernes store tomastede skib er ubetinget kronjuvelen i Playmobils seneste piratserie – og så er det med en længde på 68 centimeter rigtig stort. Det tager derfor også en rum tid at samle, da der er mange elementer, der skal klikkes på plads, inden skibet for alvor kan sætte sejl. Det er værd at bemærke, at det kræver syv små skruer at samle selve skroget, så sørg for at have en lille stjerneskruetrækker ved hånden, og forvent ikke at skibet kan samles uden voksenhjælp.

De sorte sejl på skibet ser flotte ud, men i brugsvejledningen er det endda meget svært at se forskel på de enkelte sejl og de andre sorte plastelementer, som skal holde dem på plads. På trods af skibets størrelse og pris, så er det sparsomt med virkelig gode detaljer. Det er fint, at der er et lastrum, men i tidligere udgaver af skibet har der også været adgang til en kahyt. Det er der ikke i denne model.

Skibet fungerer både med Playmobils almindelige og fjernstyrede undervandsmotor, som fungerer som stabiliserende køl, hvis skibet skal med i badekaret. Uden motor har skibet en udtalt tendens til at krænge, når det tages med i vand.

Playmobil 6678_Pirate Raiders’ ShipTestpanelets vurdering: Der skal sættes rigtig mange klistermærker på skibet (20 stk). Kedeligt at ankeret er af plastik – det føles alt for let. Godt at der er to små hjul under skibets bund, så det nemmere kan køre hen over gulvet.

Pirate Raiders’ Ship
Product No.: 6678
Vejl. Pris: 699 kr.

 

Produkterne var stillet til rådighed af Playmobil

 

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :