fbpx

Verdens største Rubiks-terning er 3D-printet Nyheder

Er du klar på at løse en professorterning med 22 gange 22 felter på hver side?

Det er alt rigeligt svært at løse en hel almindelig Rubiks-terning, og rimeligvis noget nær umuligt at løse en terning med 22 gange 22 felter på hver side.

Men blot fordi en sådan kube næppe kan løses, så har det heldigvis ikke afholdt folkene bag YouTube-kanalen Coren Puzzle fra at bygge den imponerende terning. Faktisk gjorde de forsøget allerede i november sidste år – hvor de syv måneders arbejde, der gik forud for konstruktionen, kulminerede i en spektakulær fiasko af flyvende plastikstumper.

Men nu er en ny version af kuben klar, og den ser ud til at fungere. Antallet af mulige kombinationer kræver et tal med 1.795 nuller bagefter, og det tog skaberne omkring tre timer at drejes terningens mange felter i en skakternet mønster.

Professorterningen består af ikke mindre end 2.691 seperate dele, der alle er printet på en 3D-printer. Og har du mod på selv at prøve kræfter med den, så kan 3D-filerne downloades kvit og frit fra websiden Thingiverse.com.

 

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: ,