fbpx

Amiibo er en succeshistorie for Nintendo Nyheder

Nintendo sælger næsten 10 millioner legetøjsfigurer på tre måneder

Da Nintendo i 2014 kastede sig over det såkaldte Toys-To-Life segment skete det i hård konkurrence mod både Skylanders og Disney Infinity – konkurrencen om pladsen i legetøjsbutikkerne er ikke blevet mindre siden, men de seneste tal fra Nintendo viser, at de har bidt sig godt fast i markedet.

Alene sidste kvartal har Nintendo på verdensplan solgt 9,6 millioner Amiibo-figurer – tallet er imponerende nok i sig selv, men udgør også en betragtelig vækst i forhold til det forgående kvartal, hvor Nintendo langede 6,4 millioner Amiibo-figurer over disken. Det skriver websiden Engadget.

Ifølge Nintendo er der stor forskel på hvilke Amiibo-figurer, der er populære rundt omkring i verden. I Japan ligger de tre Amiibo-figurer fra actionspillet Splatoon øverst på slagslisterne, i USA er figuren Link fra Zelda-spillene mest populær mens vi i Europa holder mest af Mario.

 

wolf link amiiboAmiibo bliver revet væk fra de danske hylder

I Danmark betragter pressechef Elisabeth Holmbom fra Bergsala A/S, der står for distributionen af Nintendo til de danske butikker, bestemt også Amiibo som en succes.

”De bliver revet væk fra hylderne og det er desværre ikke muligt for os at få større volumener hjem. Vi kunne derfor sælge mange flere amiibo, end vi får allokeret fra Nintendo,” fortæller hun.

I øjeblikket er specielt stor efterspørgsel på sampakken med spillet The Legend of Zelda Twilight Princess HD til Wii U, soundtrack-cd og Wolf Link amiibo, der udkommer den 4. marts.

 

 

Kommentarer

Skrevet af

Thomas Berger

REDAKTØR: Har igennem en årrække skrevet om alt fra computerspil og forbrugerelektronik til tegneserier og ikke mindst legetøj i både aviser og magasiner, og besøger hellere legetøjsbutikker end museer på en ferie. Far til to.

    Tags: , , , , , ,