fbpx

Lego Ideas genopfinder en legetøjsklassiker

/
/
img

Lego lancerer det trettende Lego Ideas sæt i starten af april

Lego Ideas Maze (4)Når Lego den første april lancerer Lego Ideas Maze-sættet i deres butikker, så er det ikke blot en hyldest til det klassiske labyrintspil, men også resultatet af en langvarig designproces.

Sættet er baseret på et design som Lego-entusiasten Jason Allemanns lagde online på Lego Ideas-websiden allerede i 2012. Som altid med Lego Ideas-projekter gælder det, at de skal indhente 10.000 stemmer fra brugerne på Lego Ideas, før de går videre til Legos bedømmelsesudvalg.

Udvalget kigger på om de enkelte projekter lader sig realisere som rigtige Lego-sæt, hvilket blandt andet beror på legeværdi, rettigheder og kommercielt potentiale. Jason Allemanns labyrintprojekt fik sine 10.000 stemmer i september 2014, og fik bedømmelsesudvalgets grønne stempel i midten af 2015.

   Læs også: Doctor Who-klodser koster klodser

 

Den oprindelige labyrint var tung og klodset

”Oprindeligt forsøgte jeg at genskabe træ-udgaven af labyrintspillet så autentisk som muligt med en stor kvadratisk labyrint og regulære huller, som kuglerne kunne falde ned i. Det viste sig imidlertid hurtigt, at det ikke var særligt praktisk. Hullerne krævede, at labyrinten skulle bygges med flere lag af mindre plader, hvilket gjorde den tung, det krævede mange klodser og konstruktionen var svag,” fortæller Jason Allemann.

I stedet valgte han en løsning, hvor kuglerne i stedet bliver fanget af fordybninger i labyrinten. På den måde skulle der bruges færre klodser, konstruktionen blev mere enkel og vægten betydeligt lavere, hvilket igen gjorde at kontrolsystemet reagerede bedre.

 

Lego Ideas Maze (3)Det største Lego Ideas-sæt til dato

Det endelige Lego Ideas Maze-sæt, som ankommer i butikkerne den første april, er imidlertid, med sine i alt 769 klodser, et af de største Lego Ideas-sæt indtil videre.

Sættet er baseret på Jason Allemann design, men den endelige udformning har den professionelle Lego-designer Steen Stig Andersen stået for. Han har tidligere arbejdet på Lego Ideas-sæt som Wall-E, Back to the Future og The Big Bang Theory.

Prisen for sættet har Lego på Lego Ideas-websiden offentliggjort til 69,99 dollar – det betyder at Lego Ideas Maze kommer til at koste omkring 650 kroner i de danske butikker.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :