fbpx

Anmeldelse: Darth Vader har fire hjul

/
/
img

Hvad sker der, når legetøjsbilerne fra Hot Wheels møder figurerne fra Star Wars?

”Når vi laver biler som disse, handler det ikke om hvordan en bil skal udsmykkes for at ligne Darth Vader. Det handler om meget mere end det. Om at tænke på figuren på en holistisk måde – hvilken personlighed har de? Hvor kommer de fra? Hvilken type bil ville de være, hvis de var en bil?”

Sådan beskrev legetøjsdesigneren Bryan Benedict sidste år i, et interview med branchemagasinet ToyNews, processen med at forvandle Star Wars-figurer til Hot Wheels legetøjsbiler.

 

Hot Wheels biler baseret på filmfigurer

Siden det amerikanske legetøjsfirma Mattel lancerede Hot Wheels i 1968, har legetøjsdesignerne været omkring en lang række klassiske biler. Men i 2010 slog Hot Wheels et sving i en ny retning, da der i forbindelse med animationsfilmen Toy Story 3 blev lanceret en serie biler baseret på filmens figurer.

Toy Story 3-bilerne blev en uventet succes, og siden er der blandt andet blevet lanceret Hot Wheels biler baseret på superheltene fra såvel Marvel- som DC-universet. Og så selvfølgelig Star Wars i forbindelse med premieren på den syvende film i serien, The Force Awakens.

 

Syv Star Wars biler

SkalViLege.Nu har fået Star Wars-ekspert og tidligere næstformand for Dansk Star Wars Forening Mads Bluhm til at kaste et blik på syv af de Hot Wheels Star Wars biler, som Mattel har lanceret i læbet af de seneste måneder.

”Jeg har det lidt svært med den her type biler. Er det meningen at det skal ligne biler, som kunne køre omkring i den virkelige verden. Eller er det en amalgamation af Star Wars-universet og biler. Det er uklart, hvordan de egentlig skal forstås – men jeg vælger at se dem som biler, som folk, der er virkelige Star Wars-fans, kunne køre rundt i,” lyder det indledningsvist fra Mads Bluhm.

 

Hot Wheels yoda

Yoda

Jeg er ikke særlig glad for denne bil – hvis det så i det mindste var muligt at slå bilens ører ud, nu ligner den mere en mutantkanin. Men den får mig slet ikke til at tænke på Yoda, der jo er en af de mægtigste figurer i Star Wars-universet – det fremkalder bilen ikke i sit æstetiske udtryk. Tværtimod virker bilen halvfjollet lidt som en golfbil til pensionister. Hvis det var mig, der sad i sandkassen og skulle lege med biler, så ville den ikke være mit første valg.

 

Hot Wheels chopper

Chopper (C1-10P)

Jeg kan godt se, at det må være en astromech droid – men det ligner mest af alt en støvsugerbil. Hvis jeg ikke lige havde indpakningen, men fandt bilen løs, ville der ikke være noget i den, der sagde Star Wars til mig. Det ligner virkelig en støvsuger, som nogen har smidt en motor i og hjul på – det er der ikke meget legekvalitet over. The force is not strong with this one!

 

Hot Wheels boba fett

Boba Fett

Det er en af de absolut mest vellykkede biler – der er noget hotrod-kvalitet over den. For en gammel fan som mig, trækker den spor tilbage til George Lucas’ opvækst i Modesto og hans film American Grafitti. Det er lige før jeg fælder en tåre. Bilen ser hammersej ud ligesom Boba Fett selv.

 

Hot Wheels luke skywalker

Skywalker

Det er svært at vælge mellem far og søn – begge biler er rimelig seje. Luke Skywalkers X-Wing-uniform fusionerer godt med racerbilen. Det er næsten som den bil, jeg kunne forestille mig et racerhold ville have, hvis det var sponsoreret af Lucasfilm. Og lyssværdsdetaljen fungerer, modsat Yoda-bilen, rigtig fedt.

 

Hot Wheels darth vader

Darth Vader

Det er sådan et helt ude af galaksen design, som holder sig på den rigtige side af det cool og vanvittige. Det er det, som gør bilen afsindigt blæret. Samtidig fornemmes der i designet spor tilbage til nogle af de helt tidlige koncepttegninger af Darth Vader.

 

Hot Wheels stormtrooper

Storm Trooper

Jeg har set mange seje inkarnationer af Stormtroopers – både som sko og alt muligt andet. Men her fungerer det ikke. Det er sådan et fjollet fladtrykt udtryk som en marcipanlagkage, der er smeltet. Spoileren bagtil er alt for meget, hvis den nu ikke havde været der og taget var hævet en smule, så den mere havde ramt en VW Boble i stilen, havde den været cool på sådan en old school-måde. Men som den er, får den ingen pole position.

 

Hot Wheels darth maul

Darth Maul

Nu er jeg en af de gamle, sure mænd, som ikke er glad for prequel-filmene. Så Darth Maul kommer dårligt fra start. Han er ellers en af de figurer fra de tre film, som havde mest kørende for sig – et sejt design, og en af de dårligst udnyttede skurke i filmhistorien. Den coolhed og sejhed er ikke helt overført til bilen, hvor hornene ser mærkelige ud på taget. Hvis nu Stephen King havde mareridt om Star Wars, så er det sådan en bil, han ville drømme om.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :