fbpx

Anmeldelse: Skylanders Battlecast kommer ikke til kort

/
/
img

Skylanders vender sig mod samlekort med det nye mobilspil Skylanders Battlecast

Jawbreaker, Snap Shot og Trigger Happy er klar til kamp – eller rettere en duel – mod et andet hold Skylanders. Med sig i arenaen har de en stak kort, der undervejs udløser besværgelser og evner, som skal bringe modstanderne i knæ.

I Skylanders Battlecast handler det nemlig ikke om at være hurtig på controlleren, men om taktik, snilde, overblik og ikke mindst om at få samlet de helt rette samlekort sammen. Her er nemlig tale om et samlekortspil i stil med spil som Magic the Gathering, Pokémon og ikke mindst Hearthstone.

Det er gratis at downloade Skylanders Battlecast fra enten Apples App Store eller Google Play, ligesom det også er gratis at spille spillet. Men selvfølgelig har du også mulighed for at bruge rigtige penge på at købe endnu flere samlekort – både digitalt og fysisk.

 

   Læs også: Sådan kommer du i gang med Magic: The Gathering

 

Skylanders Battlecast-samlekort er både digitale og fysiske

Siden Skylanders første gang dukkede op i 2011, har spilserien med succes kombineret fysiske legetøjsfigurer med en digitale spiloplevelse. Så når spiludvikleren Activision udvider Skylanders til at omfatte et samlekortspil, holder de selvfølgelig fast i kombinationen af den virtuelle og håndgribelige legeoplevelse.

Således kan du både vælge at købe nye samlekort rent digitalt inde i spillet, men det er også en mulighed at købe fysiske kort i såkaldte Boosterpakker, der indeholder otte tilfældige kort samt i skrivende stund to Kampsæt, der udover 16 tilfældige kort indeholder tre figurkort og tre formularkort.

De fysiske kort kan så scannes ind i spillet via din tablets eller smartphones kamera, så de kan benyttes i de digitale dueller. Activision kalder konceptet for Cards to Life, hvilket dækker over, at kortet vækkes til live med en lille animation, såkaldt argumented reality, når kameraet får øje på det – det er visuelt gejl og sjovt de første par gange.

Børn med et udtalt samlergen vil helt sikkert holde af at have kortene både digitalt og fysisk. Og selvom det i teorien er muligt også at spille Skylanders Battecast med de fysiske kort, så er det i praksis udelukkende digitalt at duellerne på kort rigtig fungerer.

 

Fristende at bruge rigtige penge på flere samlekort

Det er vigtigt at understrege, at Skylanders Battlecast sagtens kan spilles uden at bruge en eneste krone på at købe de i alt godt 300 samlekort, som spillet indeholder.

Dels forærer spillet dig løbende og på forskellig vis nye kort, dels vinder du undervejs guldmønter, som du kan bruge til at købe nye kort for – men det kræver tålmodighed at opbygge en samling af kort. Og selvfølgelig er spillet designet således, at der er langt imellem, at de mere kraftfulde kort samt figurkort dukker op af sig selv.

Det er designet på en måde, så det måske især for børn er fristende lige at bruge bare lidt lommepenge på nye kort. For måske er lige netop det kort, som du synes virkelig mangler i din samling, med i den næste Boosterpakke.

 

Det handler om at sammesætte de rette kort

Spilmekanikken i Skylanders Battlecast ligger meget tæt op af det digitale samlekortspil Hearthstone, som spiludgiveren Activision også står bag. Men Skylanders Battlecast er rettet mod en yngre målgruppe – det er derfor lettere at lære, knap så komplekst og så er det oversat til dansk.

Før du kan deltage i en duel skal du udvælge de tre skylanders, som du vil have på dit hold og sammensætte et såkaldt Deck – det er det sæt kort, som dine skylanders benytter i duellen. Hvert af kortene udløser forskellige magiske effekter, som har til formål enten at skade modstanderen, beskytte og helbrede dit hold eller på anden vis påvirke duellen.

Det handler derfor om at lære kortene og dine skylanders at kende, så du kan sammensætte det bedst mulige Deck, hvor kortene både supplerer hinanden og understøtter din taktik. Det er noget, der kræver øvelse at blive god til.

I duellen handler det så om at bringe modstanderholder til nul livspoint hurtigst muligt, så de bliver slået ud, og du kan sikre dig sejren.

 

Det er sjovest at spille mod levende modstandere

I Skylanders Battlecast kan du efter en kort men meget pædagogisk introduktion til spillets mekanismer give dig i kast med 60 singleplayer-missioner – de er gode til træning eller hvis der ikke lige er forbindelse til nettet.

Men de rigtige udfordringer ligger i at duellere mod andre spillere online – her ved du aldrig, hvad du kommer til at møde af Decks, ligesom levende modstandere er uforudsigeligheden selv. Spillets automatiske system til at finde modstandere noget sløvt til at støve dem op. Men det lykkedes sædvanligvis i sidste ende.

Du kan også vælge at spille direkte mod spillere du kender i forvejen, og som du har tilføjet i spillets venneliste.

Det skal bemærkes, at det ikke er muligt på nogen måde at chatte med sine modstandere. Selvfølgelig udelukker det muligheden for en hyggelig sludder med nye mennesker, men det sikrer også spillerne mod verbale/skriftlige overfald fra dårlige tabere eller andre spillere med et knap så børnevenligt sprogbrug.

 

Samlekort er skruen uden ende

Skylanders Battlecast er et solidt samlekortspil, der rent praktisk i sin digitale natur er nemt at have med på farten. Det er en god udfordring at lære at bygge Decks, fordi det fordrer at der tænkes frem og planlægges for eventualiteter – ikke mindst held og uheld i forhold til hvilke kort der trækkes i hver runde.

Det er en cool detalje, at fysiske og digitale samlekort kan mødes i spillet – særligt fordi det alt andet lige er sjovere at give en fysisk pakke med kort i for eksempel fødselsdagsgave.

Men det er også et spil, der meget kalkuleret er designet til at skabe et behov for merindkøb af kort – det er noget, som stort set alle samlekortspil har tilfælles. Og når først samlingen af kort synes næsten komplet, lanceres der ganske sikkert en opdatering til spillet med nye kort. Det er en skrue uden ende som både barn og voksen skal kunne navigere.

 

Skylanders Battlecast

Format: iOS, Android

Producent: Activision

 

Se traileren for Skylanders Battlecast herunder:

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :