fbpx

Pokémon Go for begyndere – guide

/
/
img

Tips og tricks til at komme i gang med at spille Pokémon Go

Pokémon Go er den helt store spilledille i øjeblikket, men spillet er ikke nødvendigvis helt let at finde ud af, hvis ikke du allerede kender til Pokémon-universet eller er vant til spille computerspil.

SkalViLege.Nu har sammensat en Pokémon Go guide for begyndere, så du kan komme i gang med spillet. Eller i det mindste få en idé om, hvad store som små legebørn laver, når de render rundt med næsen nede i deres smartphones på jagt efter fantasimonstre.

   Læs også: 27 ekstra tips og trick til Pokémon Go

Pokémon Go meget kort fortalt

Kort fortalt går Pokémon Go ud på, at du med din smartphone i hånden skal ud i den virkelige verden og fange de såkaldte Pokémons – det er således et spil, som kræver, at du som spiller er fysisk aktiv.

Undervejs støder du på såkaldte PokéStops og Gyms, som du kan interagere med. Du skal dyste mod andre spilleres Pokémons, udklække Pokémon æg og træne dine egne Pokémons.

Og ikke mindst kan du ikke undgå at støde på andre spillere, som du har et socialt fællesskab med.

Læs også: Hvad er dit gamle legetøj værd?

Opret dig med Google eller Pokémon Trainer Club
Du kan oprette en bruger i Pokémon Go enten med din Google-konto eller en Pokémon Trainer Club-konto

Hent Pokémon Go til iPhone eller Android

Før du overhovedet kan komme i gang med at spille Pokémon Go, skal du selvfølgelig hente spillet enten i Apples App Store til iPhone eller via Google Play til Android-telefoner.

Når du første gang starter Pokémon Go, skal du oprette dig som bruger.

Det kan du enten gøre via Pokémon Trainer Club, som er Nintendos egen medlemsklub for Pokémon-trænere, som benyttes på tværs af forskellige Pokémon-spil.

Eller du kan vælge at oprette en bruger ved at benytte din gmail/Google-konto. Hvis du er utryg ved at knytte Pokémon Go til din Google-konto, kan det anbefales at oprette en separat Google-konto udelukkende til brug med spillet. (En sådan separat konto kan med fordel også benyttes, når du for eksempel deltager i konkurrencer og lignende, hvor du ikke ønsker at efterfølgende nyhedsbreve eller lignende skal ende i din almindelige e-mail)

Fang din første Pokémon

Når du skal i gang med selve Pokémon Go, skal du først vælge hvordan din Pokémon-træner skal se ud i spillet. Valget af hår- og hudfarve, beklædning med videre har dog ikke nogen praktisk betydning for spiloplevelsen.

Dernæst får du med det samme mulighed for at fange en Pokémon – dette er din såkaldte start Pokémon. Du kan vælge mellem Charmander, Bulbasaur eller Squirtle, og igen har det ikke den store betydning for spillet, hvilken Pokémon du vælger.

Hele denne del af Pokémon Go bliver du guidet igennem, så du lærer spillets grundlæggende funktioner, inden du selv skal ud og lede efter Pokémons.

Sådan finder du Pokémons

Det sjove ved Pokémon Go er, at du, med telefonen i hånden og spillet åbent, skal bevæge dig ud i den virkelige verden for at finde Pokémons.

Du kan i spilskærmens nederste højre hjørne åbne en lille menu, der viser hvilke Pokémons, som befinder sig i nærheden af dig. Fodsporene under hver Pokémon indikerer, hvor langt væk den cirka befinder sig fra din position.

3 fodaftryk: Op til 1.000 meter væk
2 fodaftryk: Op til 100 meter væk
1 fodaftryk: Op til 10 meter væk
0 fodaftryk: Lige ved siden af dig

Hvilken retning du skal bevæge dig i, for at finde de enkelte Pokémons, det får du ikke at vide – det er en del af spiloplevelsen. Klik på den Pokémon, du gerne vil finde, og så kan du fra spilskærmen holde øje med, om der bliver færre eller flere fodspor efterhånden, som du bevæger dig omkring.

Nogle gange kan du også se græsset bevæge sig på spilskærmens kort, det er også et tegn på, at der kan være en Pokémon i nærheden.

Når du kommer helt tæt på en Pokémon, vibrerer din telefon. Klik på den Pokémon, der er dukket frem på skærmen, og gør dig klar til at fange den.

(Bemærk: Den seneste opdatering af Pokémon Go har helt fjernet systemet med fodspor – i øjeblikket kan du kun se hvilke Pokémon befinder sig i nærheden af dig, men ikke hvor eller hvor langt væk. Vi opdaterer teksten, når der sker nyt med fodsporssystemet)

Sådan fanger du Pokémons

For at fange en Pokémon skal du blot kaste en Poké Ball efter den og ramme den. Det er relativt enkelt, og gøres ved at stryge fingeren opad på skærmen.

Men ikke alle Pokémons er lige lette at fange.

Når du holder fingeren på din Poké Ball, kan du se en cirkel omkring den Pokémon, som du prøver at fange. Cirklens farve indikerer, hvor svær den er at fange. Grøn er lettest, mens de røde er de mest udfordrende at fange.

Cirklen skifter også størrelse. Jo større cirklen er, jo lettere er det at ramme den aktuelle Pokémon. Men jo mindre cirklen er, jo større er sandsynligheden for, at du også fanger din Pokémon.

Vær opmærksom på, at det kan være nemmere at ramme en Pokémon med en Poké Ball, hvis du slår argumented reality-funktionen fra, så du ikke ser Pokémons gennem telefonens kamera. Det gør du på knappen i øverste højre hjørne af skærmen.

Pokémon Go PokéStops Dronning Louises Bro
Ved Dronning Louises Bro på Nørrebro i København ligger tre PokéStops så tæt, at Pokémon Go-spillere flokkes omkring dem.

Sådan bruger du et PokéStop

PokéStops er en slags depoter, som er spredt ud over hele landet (og Verden). Sædvanligvis er de knyttet til kunstværker eller lignende objekter i det offentlige rum. På spilskærmen ses de som en blå markør på kortet.

Når du kommer tæt nok på, skifter markøren form til et ikon af en Poké Ball. Du kan nu klikke på ikonet og snurre en rund skive rundt. Når du gør det, vælter der forskellige genstande frem såsom Poké Balls, Pokémon æg, Potions og Revives. Klik på genstandene for at samle dem op.

Når du har benyttet et PokéStop, skifter det farve til lilla. Så går der fem minutter, før du kan benytte det samme PokéStop en gang til.

Sådan bruger du et Gym

Et såkaldt Gym i Pokémon Go er en træningssal for Pokémons. De ligger ligeledes fordelt ud over hele landet/kloden, og igen skal du tæt nok på et Gym, før du kan interagere med det. På spilskærmen ses de som høje tårne på kortet.

Samtidig skal din Pokémon-træner i spillet være på niveau 5, så du har valgt, om du vil tilhøre rødt, blåt eller gult hold. Du skal være i nærheden af et Gym, for at kunne vælge hold.

Det har ikke den store betydning for spillet, hvilket hold du vælger – men det er sjovest at være på samme hold som vennerne. Du har ikke mulighed for at skifte hold senere.

Hvert Gym er allerede nu erobret af et af spillets tre hold, og har derfor farve efter hvilket hold, der så og sige ‘ejer’ det enkelte Gym.

Hvis det er dit eget hold, der ‘ejer’ det Gym, som du interagerer med, kan du enten vælge at gøre hjælpe med at forsvare det mod de andre hold, ved at placere en af dine egne Pokémons i dit holds Gym – forudsat at der er plads. Eller du kan bruge holdets Gym til at træne en af dine egne Pokémons.

Hvis et Gym er ejet af modstandernes hold, kan du vælge at angribe det og prøve at erobre det tilbage. Jo stærkere de Pokémons, som forsvarer et Gym, er, jo sværere er det at erobre det tilbage.

Sådan stiger din Pokémon-træner i niveau

Efterhånden som du spiller Pokémon Go, får din Pokémon-træner erfaringspoint (XP) og stiger i niveau (Level). Du kan se din træners niveau i nederste venstre hjørne, og hvis du klikker på træneren, kan du se, hvor mange erfaringspoint det kræver at nå næste niveau.

Hver gang din Pokémon træner stiger i niveau, udløser det belønninger som flere Poké Balls og andet udstyr, ligesom der låses op for flere funktioner i spillet.

En Pokémon-træner får erfaringspoint ved at fange Pokémons, interagere med PokéStops og Gyms og udvikle Pokémons. Jo højere niveau din Pokémon træner har, jo stærkere Pokémons vil du kunne finde og fange.

Sådan udvikler du dine Pokémons

En af de grundlæggende ting i hele fortællingen omkring Pokémons er, at de små monstre udvikler sig undervejs. De findes således i en basisudgave, som er den, du oftest fanger, og så kan de udvikle sig til ny og stærkere form.

For eksempel er Weedle en meget almindelig Pokémon. Den kan så udvikles til en Kakuna, som så igen kan udvikles til en Beedrill.

For at udvikle en Pokémon skal du klikke på Poké Ball-ikonet nederst på skærm og gå til menupunktet Pokémon. Her kan du se alle de Pokémon, som du har fanget.

Klik på en Pokémon, og vælg Evolve, for at udvikle den. Eller klik på Power Up, for at øge dens styrke (CP/combat power).

Sådan får du Stardust og Candy
Sådan får du Stardust og Candy

Du skal bruge Stardust og Candy for at udvikle eller træne dine Pokémons – disse to elementer kan du ikke købe dig til, men skal optjene i spillet.

Stardust er en universel ressource, som kan benyttes til at træne og udvikle alle Pokémons. Candy er knyttet til basisudgaven af en Pokémon, og kan kun benyttes i forbindelse med denne og dens udviklingstrin. Som i eksemplet med Weedle ovenfor, så skal du bruge Weedle Candy til både den, Kakuna og Beedrill.

Du modtager Stardust og Candy hver gang du fanger en Pokémon.
Du modtager også en portion Stardust og Candy, for hver dag du er med til at forsvare et Gym.
Du modtager Candy hver gang du udklækker et Pokémon æg.
Endelig kan du bytte dine Pokémon-dubletter til Candy.

Du bytter dine Pokémon-dubletter til Candy ved at klikke på en Pokémon i din samling og vælge Transfer i menuen nederst til højre. Sørg for at bytte de Pokémon, der har det laveste antal CP/combat points.

Pokémon Go for begyndere (13)
Sådan udklækker du Pokémon æg

Når du benytter et PokéStop, så modtager du fra tid til anden Pokémon æg. Disse indeholder Pokémons, men de skal udklækkes først.

Det gør du ved at placere et æg i en rugemaskine. Klik på Poké Ball-ikonet nederst på skærm, vælg menupunktet Pokémon og klik på fanebladet Eggs. Ved at klikke på et æg kan du nu placere det i en rugemaskine.

Hvert æg kræver, at du bevæger dig to, fem eller ti kilometer, før det udklækkes. Spillet skal være åbent for at registrere, at du bevæger dig – og hvis du bevæger dig afsted med mere end 30 km/t, så stopper Pokémon Go med at tælle afstanden med.

Hvad er Pokécoins?

Pokécoins er Pokémon Go’s valuta, som du kan benytte i spillets indbyggede butik til at købe forskelligt udstyr.

Den eneste måde at optjene Pokécoins i spillet, er ved at overtage eller være med til at forsvare et Gym. Ellers er du nødt til at betale for Pokécoins med rigtige penge.

Bemærk: Du kan uden problemer spille Pokémon Go uden overhovedet at bruge penge på spillet.

Sådan benyttes ekstraudstyr i Pokémon Go

Der findes en masse udstyr eller genstande i Pokémon Go, som du kan gøre brug af undervejs i spillet. Noget udstyr får du ved PokéStops, andet efterhånden som din Pokémon-træner stiger i niveau og så kan du også købe udstyr for Pokécoins i spillets butik.

Poké Balls: Du har ikke en uendelig forsyning af Poké Balls, men du får dem foræret, når din Pokémon-træner stiger i niveau. Ligesom du som oftest får Poké Balls, når du benytter et PokeStop. Senere i spillet får du adgang til Great Balls og Ultra Balls, som er forbedrede udgaver, der gør det nemmere at fange de mere besværlige Pokémons.

Razz Berries: Du kan benytte Razz Berries til at forhindre en Pokemon i at stikke af fra dig. Kast bærret, før du begynder at prøve at fange den med en Poké Ball.

Incense: Du kan lokke Pokémons til dig ved at kaste en Incense. Effekten varer ved i 30 minutter, og så er det bare med at fange så mange Pokémons som muligt.

Lure Module: Et Lure Module er en mere effektiv udgave af Incense. Det fæstnes på et PokéStop, hvor det fungerer i 30 minutter, og lokker Pokémons til. Alle Pokémon Go spillere, som befinder sig ved et PokéStop med et Lure Module, får udbytte af effekten.

Egg Incubator: Du har som standard en rugemaskine til dine Pokémon æg, som kan bruges i en uendelighed. Men hvis du ønsker at udklække flere æg ad gangen, kan du benytte denne Egg Incubator – den holder til at blive brugt tre gange.

Lucky Egg: Når du benytter et Lucky Egg, fordobler du mængden af erfaringspoint du modtager de næste 30 minutter. Du kan med fordel benytte et Lucky Egg, hvis du befinder dig et sted med mange tætliggende PokéStops og Lure Modules.

Potions: Du benytter Potions til at helbrede dine Pokémons, når de har været i kamp i en Gym. Når din Pokémon-træner stiger i niveau, får du adgang til mere effektive Potions.

Revives: Hjælper en besvimet Pokémon med at vågne op igen. En Pokémon kan kun besvime, hvis du kæmper mod et andet hold i en Gym.

Sådan får du mere plads til Pokémons og udstyr

I Pokémon Go har du ikke ubegrænset plads til hverken Pokémons eller udstyr. Som udgangspunkt kan du opbevare 250 Pokémon, 9 Pokémon æg og 350 stykker udstyr.

Du kan i spillets butik købe opgraderingsmoduler for Pokécoins, som giver dig mere plads til både Pokémons og udstyr. Eller du kan vælge at rydde op:

Som nævnt ovenfor kan du bytte dine Pokémon-dubletter til Candy, der er alligevel ingen grund til at rende omkring med ti Weedle-Pokémons.

Under Items kan du benytte det lille skraldespandsikon til at slette nogle af de sikkert alt for mange Poké Balls du slæber rundt på. Du har brug for lidt fri plads i din Pokémon-træners rygsæk, ellers kan du ikke samle de genstande op du finder ved PokéStops.

Eneste problem i øjeblikket er antallet af æg. Der er ikke nogen måde at slette æg på, så det er bare med at komme i gang med at udruge dem.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :