fbpx

Nintendo relancerer klassisk spillekonsol i miniformat

/
/
img

Konsolklassikeren NES (Nintendo Entertainment System) er skrumpet i størrelse

Japanske Nintendos spillekonsol Nintendo Entertainment System, eller blot NES, er en regulær milepæl indenfor spillekonsoller. Den oprindelige model blev lanceret i Japan i 1983, og blev siden med stor succes lanceret både i USA (1985) og Europa (1986).

NES Classic Mini (2)Og til november dukker den ikoniske grå kasse og tilhørende controller på ny op i butikkerne verden over. Denne gang i en miniudgave kaldet NES Classic Mini, som, til forskel fra den oprindelige spillekonsol, har 30 indbyggede spil, og derfor ikke benytter de gamle kassetter med spil.

 

30 klassiske Nintendo-spil indbygget

Den diminutive udgave af Nintendos spillekonsol kan tilsluttes fladskærmen med et standard HDMI-kabel, mens den som strømforsyning benytter en ganske almindelig USB-oplader.

Samtidig medfølger en enkelt Nintendo Classic Mini: NES Controller. Skulle flere have lyst at spille sammen, så kan den lille konsol både fungere sammen med Wii-konsollens Classic Controller og Classic Controller Pro. Ligesom det selvfølgelig bliver muligt at købe en ekstra controller.

Minispillekonsollen indeholder i alt 30 klassiske Nintendo-spil: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II: Simon’s Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II: The Revenge, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts’ N Ghoblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby’s Adventure, Mario Bros., Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics, SUPER C, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl og The Legend of Zelda og Zelda II: The Adventure of Link.

NES Classic Mini lanceres den 11. november. Endnu foreligger der ikke nogen dansk pris, men i USA kommer konsollen til at koste 59,99 dollar.

 

Playing With Power Nintendo NES ClassicsNintendo-nostalgi i kassetteform

Hvis du slet ikke kan få nok af Nintendo-nostalgi, så udgiver det amerikanske forlag Prima Games bogen Playing With Power: Nintendo NES Classics cirka en uge efter lanceringen af NES Classic Mini.

Den 320 siders bog er formgivet som en af de klassiske NES-spilkassetter, og indeholder blandt andet interviews fra NES-tiden, reklamer, håndtegnede kort og figurer samt uddrag fra magasinet Nintendo Power.

Prisen for Playing With Power: Nintendo NES Classics ligger på 26,99 dollar.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :