fbpx

Test: Anki Overdrive er racerbanen til smartphone-generationen

/
/
img

Robotstyrede biler giver den klassiske racerbane baghjul

anki-overdrive-startpakke-1De små biler fræser hen over de mørke vejbaner, rundt i de skarpe sving og ud over flyvehop. Det er et hårdt ræs, hvor det ikke blot gælder om at komme først over målstregen – men også om at komme helskinnet i mål.

Anki Overdrive er afløseren for den klassiske racerbane. Glem alt om de gammeldags plastikskinner med indlagte strømspor, ledningsforbundne controllere og biler, som ikke kunne andet end blot køre rundt og rundt i samme bane.

Alt det er med Anki Overdrive afløst af en banesystem i kraftig pap helt uden strøm eller skinner. I stedet ligger al elektronikken i selve bilerne, mens styringen er henlagt til din smartphone.

   Læs også: Motorløb på stuegulvet – sådan finder du den rigtige fjernstyrede bil

 

Halvt computerspil, halvt racerbane

Når racerbilerne ikke har fysiske styreskinner at holde sig til, benyttes i stedet en sensor under køretøjernes bund til at aflæse markeringerne på banen, og det holder i samarbejde med app’en holde styr på, hvor bilerne befinder sig.

Du styrer så din bil med din smartphone. Vipper den for at få bilen til at skifte bane, mens en skydeknap på skærmen styrer hastigheden. Men folkene bag Anki Overdrive nøjes imidlertid ikke blot med at benytte din telefon som controller.

Anki Overdrive er nemlig lige så meget computerspil, som det er en fysisk racerbane. Bilerne er således udstyret med virtuelle våben, så deltagerne i et løb kan skyde modstandernes biler i smadder.

Kør racerløb med vennerne eller alene

Fordi der er fare på færde på racerbanen, giver det nogle helt andre og langt mere interaktive racerløb – netop fordi der er tale om fysiske biler og en fysisk bane som kræver tilstedeværelse kombineret med en, for mange børn og voksne, velkendt racerspilsoplevelse.

Det betyder også, at racerløbet får taktiske elementer, hvor det for eksempel kan vise sig en fordel at hakke bremserne i, så modstanderen overhaler og nu kan du kan rammes og lammes, og du kan vinde med halve og hele banelængder, inden han får bilen i gang igen.

Selvom det indlysende er sjovest at være flere om at køre ræs mod hinanden, hvilket selvfølgelig kræver at alle deltagere har en smartphone eller tablet, så tilbyder app’en også soloræs.

Her styres den fysiske modstanderbil så af spillets kunstige intelligens, mens du som spiller deltager i turneringer for at vinde nyt virtuelt udstyr til dine biler. Det er en fed måde at få ekstra leg ud af en racerbane, som ellers ville stå ubrugt hen, når vennerne ikke er på besøg.

 

Racerbanen skal holdes ren

Der følger i alt ti baneelementer med Anki Overdrive-startpakken, der alle er er forsynet med magnetiske endestykker, som gør det nemt at klikke dem sammen til otte forskellige baner. Det er selvfølgelig muligt at tilkøbe ekstra elementer, så der kan bygges endnu mere komplekse baner.

Startpakkens to biler med i startpakken har selskab af en oplader med plads til fire biler i alt – og igen er det muligt at købe flere og forskellige biler at køre ræs med. Det tager omkring ti minutter at lade en bil op, og så er den klar til 20 minutter kørsel.

Det er vigtigt at være opmærksom på at holde både banen og bilernes hjul rene for støv og snavs, da køretøjerne ellers har en kedelig tendens til at ryge af banen.  Og det er desværre også noget vi oplevede skete, når modstanderbilen var computerstyret – det sætter en kraftig dæmper på morskaben at skulle gelejde forvirrede robotbiler tilbage på banen.

Nem at sætte op og let at pakke væk

Vi har prøvekørt Anki Overdrive sammen med Felix på 13, og racerbanen kommer godt fra start på ren gadget-fascination – der er noget helt enkelt imponerende ved, at de små legetøjsbiler kan køre ræs på en helt flad bane uden fysiske styrespor eller rækværk. Og at de for hovedparten forbliver på banen, også når svingene tages i høj fart.

Kombinationen af racerbane og computerspil er også et plus. Det giver langt mere mening for den unge legetøjstester, end de nostalgiske forklaringer om hvordan racerbaner var engang. Samtidig er det positivt, at det er muligt at benytte Anki Overdrive både alene og sammen med andre.

Men den moderne og den klassiske racerbane har til gengæld en ting til fælles – de har svært ved at fastholde interessen særlig længe ad gangen.

Det er skægt nok at køre et lille antal ræs, og så pakkes banen bort igen. Heldigvis er den nem at pakke væk og frem igen, når der for eksempel er nye venner at ræse imod.

 

anki-overdrive-startpakke-2Anki Overdrive
Startpakke: 1.549 kr.
To ekstra baneelementer: 115 – 230 kr.
Ekstrabiler: 530 – 600 kr.
Webside: Anki.com

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :