fbpx

Anmeldelse: The Beatles’ Yellow Submarine dykker ned i Lego-klodserne

/
/
img

John, Paul, George og Ringo tager på eventyr med Lego Ideas

”We all live in a yellow submarine …” De fleste kan givetvis synge med på omkvædet til det, om end klassiske, noget fjollede Beatles-nummer om den gule ubåd.

Selve sangen, med Ringo Starr på vokal, var angiveligt tænkt som en børnesang og med på pladen Revolver, der blev udsendt i 1966. Et par år senere i 1968 fik den så lov at fungere som titelmelodi til tegnefilmen Yellow Submarine.

Nu knap eller godt 50 år senere danner den kulørte ubåd grundlag for det seneste Lego Ideas-sæt, der foruden fartøjet også byder på Lego-minifigurer af John, Paul, George og Ringo samt tegnefilmens Jeremy Hillary Boob.

   Læs også: Lego Ideas: Maze er en fin nyfortolkning af en legetøjsklassiker

 

En hyldest til The Beatles

Yellow Submarine-projektet er designet af Lego-entusiasten og amatørmusikeren Kevin Szeto, der tidligere har beskrevet det som en hyldest til The Beatles. Projektet opnåede i slutningen af 2015 de fornødne 10.000 stemmer på Lego Ideas-websiden, som skal til for at sende projektet videre til Legos såkaldte bedømmelsesudvalg.

Udvalget vurderer om et Lego Ideas-projekt kan realiseres som et konkret Lego Ideas-sæt, hvilket blandt andet hænger sammen med lege- og byggekvaliteter, rettigheder, kommercielt potentiale med videre. Og disse krav opfyldte den gule ubåd, der officielt fik grønt lys fra bedømmelsesudvalget i midten af 2016.

Det endelige design af såvel ubåd som Beatles-minifigurer er lagt i hænderne på Lego-designer Justin Ramsden.

Ræling af røde pølser

Lego Ideas Yellow Submarine sættet indeholder i alt 550 klodser fordelt i fem nummererede poser, der i vanlig Lego-pædagogik skal åbnes, efterhånden som byggeprojektet skrider frem.

Ubåden er ligetil at bygge, samtidig med at det er fascinerende hvorledes dens bløde former genskabes med kreativt brug af de Lego-klodser, som netop har de nødvendige afrundede kanter.

1960’ernes psykedeliske instrumentpaneler leveres som tryk på klodser, hvilket giver en langt mere gennemført byggeoplevelse end hvis der blev benyttet klistermærker.

Blandt de gode detaljer er også, at alle fire Beatles-medlemmer har to ansigtsudtryk – et almindeligt og et syngende. Og skal der peges på en af de virkelig skægge detaljer, så er det at rælingen om ubådens udkigstårn er lavet med røde Lego-pølser.

 

Ubåd til samlere og legebørn

Den gule ubåd og de fire Beatles-medlemmer henvender sig givet mest til de voksne fans, som har et forhold til musikken og måske tegnefilmen. Men der er alligevel et rigtig godt blik for legekvaliteter i designet, som både store og små legebørn vil sætte pris på.

Først og fremmest er selve ubåden tilstrækkelig solidt til, at den rent faktisk kan holde til at blive leget med. Dernæst er det positivt, at den ikke kun er stor nok til, at alle fire Beatles-minifigurer kan sidde i den – den er endda udstyret med et lille lastrum til deres bagage.

Desværre må Jeremy Hillary Boob så blive tilbage, når musikerne drager på eventyr, for ham er der ikke plads til.

Lego Ideas Yellow Submarine rammer således en fin balance mellem regulært legetøj og samlerobjekt, som kan stå og se farverigt og levende ud på en formation af Lego-skyer.

 

Lego Ideas: The Beatles Yellow Submarine
Produktnummer: 21306
Pris: 449 kr.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :