fbpx

Lego med kurs mod månen

/
/
img

Lego Ideas hyldest til NASA’s Apollo-missioner er i butikkerne den 1. juni

I samlet tilstand måler det kommende LEGO Ideas NASA Apollo Saturn V godt en meter i højden, og er i en skala 1:110 (cirka) en hyldest til NASA’s Saturn V-raket, der blev brugt i forbindelse med Apollo-missionerne og ikke mindst månelandingen i 1969.

Det er derfor heller ikke noget tilfælde, at æsken kommer til at indeholde lige netop 1.969 klodser.

LEGO Ideas NASA Apollo Saturn V består, som i virkeligheden, af tre sektioner samt Eagle Lunar Lander, Orbiter og tre astronaut mikrofigurer.

   Læs også: Caterham Seven 620R fra Lego Ideas er tiltænkt bilentusiasten

 

Rumraketten var tre år undervejs

NASA Apollo Saturn V-sættet udspringer af onlinefællesskabet Lego Ideas, hvor det oprindelige projekt, designet af Felix Stiessen og Valérie Roche, blev lagt online i 2014.

Projektet opnåede de fornødne 10.000 stemmer fra websidens brugere i november året efter, så det kunne gå videre til Legos bedømmelsesudvalg – der i midten af 2016 valgte at sende projektet videre til produktion.

En pudsig detalje er, at Felix Stiessen og Valérie Roche faktisk ikke mødtes i virkeligheden for at samarbejde på projektet – i stedet byggede de det oprindelige projekt via designsoftwaren Lego Digital Designer.

“Det skete ofte at en af os lod projektet ligge i et par uger, for så at vende tilbage til det. I mellemtiden var der så sket fremskridt på projektet, fordi den anden havde arbejdet videre, og på den måde kunne vi motivere hinanden,” fortæller Felix Stiessen i Legos pressemeddelelse.

   Læs også: Lego Ideas: Maze er en fin nyfortolkning af en legetøjsklassiker

 

Legos designere er rumnørder

Den endelige version af LEGO Ideas NASA Apollo Saturn V er blevet lagt i hænderne på to af Legos egne designere: Michael Psiaki og Carl Thomas Mirriam.

”Vi blev faktisk ikke spurgt. Jeg var så meget oppe og køre over, at projektet blev godkendt, og fortalte Carl om det, fordi jeg ved, at han også er vild med rumfart. Vi besluttede derfor, at det kunne være fedt at arbejde sammen, og kontaktede Lego Ideas-folkene for at høre, om vi kunne få lov at udvikle projektet,” fortæller Michael Psiaki

Lego Ideas NASA Apollo Saturn V ankommer i Legos egne butikker den 1. juni, og bliver ikke blot det største Lego Ideas-sæt til dato – det bliver også det dyreste.

Vejledende pris lyder på 199,99 Euro. Det burde give en dansk pris på 899 kroner.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :