fbpx

Anmeldelse: Lego Batman Movie

/
/
img

Der er på alle måder knald på klodserne, når Batman leger med Lego

Alle gode film starter med sort skærm … og logoer. Sådan indleder Batman meget dybe stemme Lego Batman Movie, og slår dermed en tone af gennemgribende selvironi an, lige inden vi rives med af den hæsblæsende actionfyldte indledning.

En sekvens der ikke lader selv de mest eksplosive Hollywood-film noget tilbage. Samtidig får Batman som figur lov fuldstændigt at svælge i sin egen selvfedme, så det kammer over i en grad hvor både børn og voksne ikke kan andet end at overgive sig til latteren.

Alexandre Willaume danske stemme til Batman lever fuldt op til originalens, leveret af Will Arnett, og efterlader ingen i tvivl om, at Batman er sej – især hvis Batman selv skal sige det.

   Læs også: Lego Filmen er et fantastisk klodset eventyr

 

Batman er lidt sølle

Men Batman er også ensom. Efter en vellykket mission vender han tilbage til sin store Bathule, fyldt til randen med Bat-udstyr men ingen til at holde ham selskab.

Han spiser sin mikrobølgeovnsopvarmede hummer alene, mens slutscenen fra Jerry Maguire fylder storskærmen. Og fra væggen stirrer billederne af forældrene Thomas og Martha Wayne, hvis mord i sin tid fostrede det traume i en ung Bruce Wayne, som siden dannede grund for Batman-identiteten.

Batman er i denne klodsede udgave bange for at knytte bånd til andre mennesker, og det træk føjer den fornødne dybde til figuren. Lego Batman Movie ender dog ikke som en følt afsøgning af Bruce Wayne/Batmans sjælesørger. Det sørger rigelig mængder af humor for. Og Jokeren.

 

Jokeren og Voldemort

Jokeren har for længst indset, at han og Batman er uløseligt forbundet – de er afhængige af hinanden. Der er således noget meget diabolsk over den smilende skurks grumme planer, da han overtaler samtlige skurke til at overgive sig og lade sig fængsle.

På den måde fjerner Jokeren hele eksistensgrundlaget for Batman, som netop har defineret hele sit liv som kampen mod de mange farverige skurke.

Men selvfølgelig har Jokeren en endnu grummere underliggende plan, som involverer et hav af skurke og slyngler lige fra Sauron og Voldemort til King Kong.

Lego Batman Movie har ikke et metalag på samme måde som Lego Filmen. Men hele legen med at blande alskens fiktionsuniverser sammen er fuldstændig lige så underholdende, som det er i spilserien Lego Dimensions.

 

Kender du din Batman?

Lego Batman Movie er samtidig proppet med referencer til tidligere udgaver af Batman på såvel film, tv som i tegneserien – og popkultur generelt. Både visuelt og sprogligt.

Der er så mange Batman-referencer alene, at selv inkarnerede Batman-fans har svært ved at følge med. Men det er ikke noget, der kommer i vejen for historien. Du behøver ikke være medlem af Batman-fanklubben for at kunne følge med.

Men du skal kunne holde til et meget højt tempo og en tilsvarende mættet farvepalette. Lego Batman Movie er sine steder hysterisk og til tider lidt for meget af det gode – men den er også voldsomt underholdende.

 

Lego Batman Movie er netop udkommer på DVD og Bluray.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :