fbpx

Legetøjsminder: Illustrator Gunvor Rasmussen

/
/
img

Min far reparerede min Barbie-hest med møtrikker, så den blev til en robot-cyborg-Barbie-hest

En romanserie for børn om videnskabens historie – om de vilde opdagelser, de skøre videnskabsfolk og om det fantastiske univers, vi er en del af.

Den norske illustrator og forfatter Gunvor Rasmussens vidunderlige streg er at finde i alt fra bøger og aviser til spil, teater og tv. På dansk har hun senest sat sit visuelle præg på børnebogen ‘Hvad himlen kan fortælle os – Videnskabshistorier for børn’ af Gertrude Kiel.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?

Der var meget. Lego er selvsagt min favorit. Legetøj er noget, der er sjovt i perioder. Jeg husker det var sjovt at samle på fine glaskugler og lege med dem på kloakdæksler.

Jeg legede også med Barbie og lærte at sy tøj til hende. Jeg er vokset op med en mor der er kostumedesigner, så der blev syet meget tøj til dukker og bamser.

Små biler og bilbaner var også et hit. En gang fik jeg en rød Ferrari til Barbie af min far, og han byggede et dukkehus i træ. Det var så sejt.

Jeg legede også meget bondegård med køer og plastikdinosaurusser. Når jeg tænker over det, var der meget legetøj jeg godt kunne lide. Polly Pocket, sådan en tegnetavle, ‘Magic Board tror jeg den hed, My Little Pony, He-Man og Skeletor, Sylvanian Families og en dukke med langt fint hår, som jeg kunne flette. Hvis hammer og søm kan kaldes for legetøj, så var det også på programmet.

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest – uden nogensinde at have fået det?

Der har ikke været en specifik ting. Men jeg har altid ønsket mig mere My Little Pony og Sylvanian Families.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?

Jeg havde en nydelig Barbie-hest, hvor benet knækkede. Min far reparerede  den med møtrikker, så den i stedet blev til en robot-cyborg-Barbie-hest.

 

Hvad leger du allerhelst med sammen med dine egne børn?

Jeg har ikke selv børn, men min nevø og niece har en Frozen-dukke som synger og lyser – den er en absolut vinder. Og så selvfølgelig at spille bold. Lige for tiden er det at sparke til en bold noget af det sjoveste de ved. Helst indendørs.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på og tænker – orv, gid, jeg havde haft det som barn?

Monster High-dukkene synes jeg er seje. Tænk sig at eje en zombie-goth-Barbie!

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?

Jeg så engang et dødirriterende gult togsæt i plast, som kørte rundt på en bane på cirka 60 centimeter. Rundt og rundt i høj hastighed mens den spillede en high speed monoversion af  ‘Lambada’. Der spekulerede jeg på, hvad produktdesigneren mon havde tænkt på.

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?

Askepot i sit Disney-slot fra Lego. Det var sjovt at bygge. Ellers spiller jeg en del Terry Pratchett-brætspil, og jeg har en stor fluffy Minion-figur (jeg tror det er Dave), som snakker og synger, når den trykkes i hånden.

Førhen spillede jeg en del RPG-videospil, men efter at ‘Final Fantasy’ blev så omfattende, mistede jeg lidt interessen. Men ellers er det godt at blæse sæbebobler, faktisk har jeg ofte nogle med i tasken.

 

Herunder et lille udvalg af Gunvor Rasmussens illustrationer fra ‘Hvad himlen kan fortælle os – Videnskabshistorier for børn’.

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :