fbpx

Guldbrikken kårer de bedste brætspil fra 2018

/
/
img

Årets bedste brætspil favner alt fra cirkusdyr i stabler og magiske supermarkedslabyrinter til koloniseringen af Mars

I forbindelse med Københavns Spilfestival, som løber af stablen i denne weekend, hædres årets bedste brætspil med kritikerprisen Guldbrikken, der i år uddeles for tiende gang.

“Brætspil i Danmark har i både kvalitet, udbud og udførsel taget adskillige kvantespring, siden vi første gang uddelte Guldbrikken. Årets vindere udviser både fænomenal forskellighed og rummer dybt spændende interaktioner mellem spillerne”, siger juryformand for Guldbrikken, Thomas Vigild.

Der uddeles priser i fire hovedkategorier Børn, Familie, Voksen og Selskabsspil. Derudover har juryen valgt at hylde et nyt og særligt originalt brætspil med Juryens Specialpris samt uddele den nystiftede pris Årets Kenderspil til et mere komplekst brætspil, som mere erfarne brætspillere bør prøve kræfter med.

 

 

Årets Børnespil 2018

Cirkus Topito

Fra 6 år.
2-4 spillere.
Udviklet af Marco Teubner
Udgivet af spilbræt.dk

Hvem stabler bedst løven oven på elefanten, der i forvejen står oven på den cyklende bjørn og den gakkede abe? ‘Cirkus Topito’ går på tværs af alder, da alle dyster om først at få stablet de otte træbrikker med cirkus-aktører på forskellig vis, så de passer til egne opgavekort. En gennemført idé, der fungerer fænomenal i praksis og med eksemplarisk solide spillebrikker.

 

 

Årets familiespil 2018

Magic Maze

Fra 8 år.
1-8 spillere.
Udviklet af Kasper Lapp
Udgivet af spilbræt.dk

En dværg, elver, kriger og troldmand spurter ind i et supermarked. Det er ikke starten på en vittighed, men oplægget til et af de mest originale danske brætspil til dato. I ‘Magic Maze’ skal I uden at tale sammen på tid flytte alle eventyrerne rundt på et altid foranderligt bræt, så de alle får fat på deres magiske genstande i supermarkedet og bagefter slipper sikkert ud igen. Hver spiller har forskellige evner, og stilheden i spillet kræver skarpt overblik, stram koordinering og ikke mindst stort smil på læben fra først til sidste brikryk.

 

 

Årets Selskabsspil 2018

The Mind

Fra 8 år.
2-4 spillere.
Udviklet af Wolfgang Warsch
Udgivet af Spilbræt.dk

Årets mest simple spil er af den slags, der vil blive talt om, længe efter sidste kort er lagt. Alle spillere samarbejder om at få lagt tal-kort fra hånden ned på bordet i den rigtige rækkefølge, men da der ikke må tales undervejs, handler alt om øjenkontakt, kropssprog og synkronisering af fornemmelsen af tid med hinanden.

 

 

Årets Voksenspil 2018

Azul

Fra 10 år.
2-4 spillere.
Udviklet af Michael Kiesling
Udgivet af Asmodee Nordic

Der er rift om de farverige kakler i dette smukke abstrakte strategispil, der næsten kan få en til at ønske sig tilbage til den tid, hvor kakkelbord ikke var et skældsord. Når man er færdig med at savle over spillets lækre design, finder man ud af, at der er dybde og strategi i at få fat i kaklerne med det rigtige mønster på det rigtige tidspunkt.

 

 

Årets Kenderspil 2018

Terraforming Mars

Fra 12 år.
1-5 spillere.
Udviklet af Jacob Fryxelius
Udgivet af spilbræt.dk

Kun få længerevarende, dybere og større strategiske brætspil har formået at ramme den perfekte balance mellem historie, spilmekanik og strategi som det svensk- designede ‘Terraforming Mars’. Som hver jeres håbefulde mega-firma gælder det om kolonisere Mars på bedst mulig vis, hvilket som spiloplevelse føles altid både udfordrende, varieret og givende – særligt hvis det udvides med de stærke udvidelsespakker, der allerede er udkommet til spillet.

 

 

Juryens Specialpris 2017

The Mind

Fra 8 år.
2-4 spillere.
Udviklet af Wolfgang Warsch
Udgivet af Spilbræt.dk

Det handler aldrig om at tælle, fortælle eller lave hemmelige tegn og fagter, fordi kortspillet ‘The Mind’ trækker på helt andre og dybere mekanikker i os mennesker. Målet er at lægge talkort ned i korrekt rækkefølge uden at tale sammen, men det kræver, at alle synkroniserer deres tidsopfattelser omkring bordet. ‘The Mind’ er lige så enkelt, som det er genialt. Det er vores tids bud på ‘UNO’, og en interessant rejse ind i, hvordan vi som mennesker spiller, agerer og kommunikerer, når vi ikke har talesprog til rådighed.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :