fbpx

Legetøjsminder: Animationsfilminstruktør Thorbørn Christoffersen

/
/
img

Jeg fik engang en fodbold i fødselsdagsgave – hold kæft det var en kedelig gave!

Ternet NinjaThorbørn Christoffersen har mere end god grund til at være stolt i disse dage, for det er nemlig ham, der har instrueret animationsfilmen ‘Ternet Ninja’, baseret på Anders Matthesen børnebog af samme navn.

Med over 650.000 solgte billetter er ‘Ternet Ninja’ slået alle rekorder og blevet den mest sete danske animationsfilm nogensinde.

Det er dog ikke første gang Thorbørn Christoffersen har været med til at sætte streger til Anders Matthesens ord – han var nemlig også medinstruktør på ‘Terkel i knibe’. Ligesom han har instrueret både ‘Rejsen til Saturn’ og den fremragende ‘Ronal Barbaren’.

 

Hvilket stykke legetøj var det bedste, du havde som barn?

Smølfer. Det er det første, jeg tænker på, når jeg skal svare på det spørgsmål – og som jeg har brugt utallige timer på at lege med. Altså smølfer, som var/er de der små gummi/plastik figurer formet efter Peyo’s smølfer, hvis tegneserier jeg var TOTALT vild med, da jeg var lille.

Dengang havde Kelloggs et samarbejde med folkene bag, og når man købte en pose cornflakes, lå der en smølf i – tror jeg, for jeg kan ærlig talt ikke huske det. Mine forældre samlede dem sammen, så jeg husker egentlig bare, at jeg havde en kæmpe samling af smølfe-figurer,, som altid har været der.

Anyways. De var ALTID i centrum for de lege, jeg havde, som mest af alt bestod i at bygge samfund eller fartøjer af forskellig art i smølfestørrelse. Jeg har altid været meget fascineret af miniature-landskaber og modeller – det er jeg stadigvæk.

Og jeg måler altid alle miniaturer ud fra smølfestørrelse – det vil sige cirka fem centimeter høje figurer. Så små modelfly, hvor størrelsesforholdene er meget mindre, siger mig overhovedet ikke noget – for jeg kan jo ikke lege med smølfer med dem!

   Læs også: Ni ting du (måske) ikke vidste om smølferne

 

Hvilket stykke legetøj har du ønsket dig allermest – uden nogensinde at have fået det?

Der var masser af ting. Men hvis vi skal blive i smølfesnakken, så er det nok Det Store Smølfehus. Der fandtes en masse mindre smølfehuse, hvor man lige kunne smølfe en smølf ind i, og sådan et havde jeg et af.

Men jeg var vildt fascineret af det store af slagsen, der nærmest havde dukkehus-størrelse. Det lykkedes aldrig at få fingre i det. Jeg ser det i ny og næ på loppemarkeder, og det gibber nærmest i mig. Desværre er folk ret dårlige til passe på alle de små løsdele, så jeg gider ikke købe det.

Efter Kelloggs-smølferne var det et i mange år ikke muligt at købe dem nogen steder i Danmark. Så skulle man være heldig at få nogle af en kammerat, eller fra noget familie, der osse havde samlet – så for mig var de sgu sjældne! Åh, men en af mine venner havde en plakat med ALLE de smølfer, man kunne få. Der var eddermame nogle fede nogen, jeg som barn ville ha slået ihjel for at få fingre i!

På et tidspunkt fik de pludselig en revival og kunne fås i legetøjsbutikkerne igen. Men der var jeg blevet en 13-14 år, og at lege med smølfer var lissom ikke så aktuelt længere.

 

Hvad er det bedste stykke legetøj, du nogensinde har mistet eller ødelagt?

Jeg har mistet mange smølfer i de levende hegn ude på landet, hvor jeg er vokset op. Som er blevet begravet i mudder, glemt i rødder og alt muligt.

Der var et særligt sted i hegnet med nogle træer, der havde nogle helt særlige snoede rødder, som bare var perfekte til at bygge små smølfelandsbyer på – og så røg der jo en smølf i svinget, når man jo skulle tage HELE samlingen med ud hver gang.

For nogle år siden fandt min far en smølf derude, der havde ligget begravet i jorden i sikkert 20 år. Det er jo nærmest en arkæologisk opdagelse.

Men det værste jeg kan huske, var nok engang hvor armen på den sejeste smølf, jeg havde, knækkede – det var Astrosmølfen! Han var altid min hovedperson og min favorit. Jeg tror simpelthen han blev slidt op. Det skete heldigvis ret sent i min ‘smølfeperiode’, så det markerede ligesom skiftet til at begynde nogen andre lege. Sandsynligvis bare spille på Commodore 64, som et par af mine venner havde.

 

Hvad leger du allerhelst med sammen med dine egne børn?

Jeg har bygget utrolig meget Lego med min søn, og købt alt alt for meget af det til ham – som en undskyldning for selv og sidde og bygge det. Men nu hvor han er blevet 12, ser vi mest film sammen eller spiller på PlayStation.

Det er faktisk aldrig blevet til noget med smølfer lige med ham – til min store forargelse er han ikke specielt fascineret af tegneserier. Jeg fatter det simpelthen ikke … haha.

Mine forældre har stadig kassen med smølfer – de er godt slidte nu – og de skal naturligvis aldrig smides ud. Min søn har også leget lidt med dem, når han har besøgt dem, men det har aldrig fanget an.

 

Er der noget legetøj, du bare kigger på og tænker – orv, gid, jeg havde haft det som barn?

Næ. Faktisk ikke. Jeg synes den generelle kvalitet af legetøj bliver dårligere og dårligere, og går alt for nemt i stykker.

Jeg husker mit eget legetøj, som noget der holdt i årevis. Når man køber noget nu, en vandpistol eller lignende, så holder det bare sommeren over, og så er det knækket!

 

Er der et stykke legetøj, som du bare aldrig nogensinde har kunnet se pointen i?

Det er egentlig et svært spørgsmål, for der er jo altid et eller andet man kan bruge det til. Men for mig det måske sportsredskaber?

Jeg fik engang en fodbold i fødselsdagsgave som barn – og jeg var på ingen måde interesseret i fodbold. Hold kæft det var en kedelig gave. Osse de der plastik-ketchers man kan få til strandturen med tennisbold. Man kan sgu da ikke spille tennis på en sandstrand!

 

Hvad er dit bedste stykke voksenlegetøj?

Hvis vi ikke lige tæller min PlayStation, så er det nok sådan en lille drone, jeg købte for et par år siden.

Den er totalt mini-size, og kan oplades i min computer, så jeg kan flyve lidt rundt med den, når jeg lige har brug for en pause i arbejdet. Den er super generende for alle andre, for det er lissom hvis en eller anden hveps flyver rundt i rummet.

 

Herunder: Udover de helt almindelige biograftrailere, så producerede holdet bag ‘Ternet Ninja’ også denne “trailer” op til filmens premiere.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :