fbpx

Lego Filmen 2 er mere klodset end eventyrlig

/
/
img

Alting er desværre ikke helt så super duper i Lego Filmen 2

“Vi kommer fra planeten Duplo”

Med disse ildevarslende ord fra en invasion af Duplo-klodser efterlod vi beboerne i Klodsby ved slutningen af Lego Filmen. Det er nu godt fem år siden. Og det er her vi igen tager fat i starten af Lego Filmen 2.

Alting er imidlertid ikke så super duper længere for Emmet, Lucy og alle de andre Lego-figurer, der må se deres elskede Klodsby lagt i ruiner af Duplo-væsenerne, og i stedet er henvist til at overleve i et goldt ørkenlandskab, hvor manglen på håb og fremtidsudsigter har bidt sig fast.

Altså bortset fra i Emmet – han er som altid er fyldt med optimisme, humør og en ukuelig tro på, at alting nok skal gå. Så da den mystiske General Kaos kidnapper Lucy, Batman, Benny, Unikitty og Jernskæg træder Emmet i karakter som redningsmanden, der vover at rejse ud forbi himmeltrappen for at komme vennerne til undsætning.

 

En knudret hyldest til legen

Lego Filmen 2 leger som forgængeren med det fantasifulde felt, som eksisterer mellem den historie, eller virkelighed, som Lego-figurerne opfatter, og så den rent fysiske verden, vi som publikum ved findes, og hvordan det som sker her påvirker fiktionen – eller legen.

På den måde er Lego Filmen 2 en hyldest til netop legen og til alle de fantasier og historier, som opstår i hovedet på børn, og voksne, når der bygges med klodser og findes på.

Men det er så også filmens akilleshæl. For vi ved at Emmet i bund og grund ikke er herre over sin egen skæbne. Den afgøres af virkeligheden og de børn, som leger med ham og klodserne.

I bestræbelserne på at favne begge verdenerne ender historien i Lego Filmen 2 derfor med at være lige lovlig fortænkt og knudret, og samtidig så opsat på at servere meta-referencer, at det bliver en klodset oplevelse.

 

Gode danske stemmer og sange

Til gengæld nyder Lego Filmen 2 godt af stemmeskuespil fra blandt andet Timm Vladimir (Emmet), Lise Baastrup (Lucy) og i særdeleshed Alexandre Villaume, som leverer en helt uovertruffen dansk Batman.

Musikken henter ligeledes masser af point hjem, og specielt at se og høre Batman synge kærlighedsduet med Dronning Jakabli Wajavil, der godt nok står bag kidnapningen, er en sand fornøjelse. Ligesom du ikke skal snyde dig selv for sangen under filmens rulletekster, der netop handler om rulletekster.

Lego Filmen 2 har ikke mulighed for at overraske på samme måde som den første film. Vi ved, at det er muligt at animere klodserne på levende og medrivende vis. Og vi kender relationen mellem klodsernes verden og virkeligheden.

Det er, sammen med en knudret historie, en medvirkende årsag til, at Lego Filmen 2 ikke er helt så eventyrlig som forgængeren. Men samtidig er filmen, som nævnt, en kærlighedserklæringen til netop legen, og rigelig istand til både at frembringe smil og latter undervejs – og således bestemt værd at se i biografen.

Læs også: Lego Filmen er et fantastisk klodset eventyr

 

Du kan se traileren til Lego Filmen 2 herunder:

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :