fbpx

Anmeldelse: Boba Fett leger med Lego-klodser

/
/
img

Star Wars’ berygtede dusørjæger har fået nyt jubilæumsrumskib

Dusørjægeren Boba Fett har i virkeligheden en forsvindende lille birolle, da han første gang dukker op i filmen ‘The Empire Strikes Back’ – men det afholder ham ikke fra at være en ikonisk del af Star Wars-universet.

Det samme gælder hans rumskib, Slave 1, der, såvel i design som den lodrette facon det flyver på, er helt særegent. Derfor er det selvfølgelig også et af de i alt fem nyligt lancerede sæt, som Lego markerer deres 20 års Star Wars jubilæum med.

   Læs også: Lego Star Wars fejrer 20 års jubilæum

 

Fra klodset til elegance

Star Wars har været en fast hjørnesten i Legos produktportefølje siden de første sæt landede på legetøjsbutikkernes hylder i 1999. Den første udgave af Slave 1, som dette nye jubilæumssæt er en slags relancering af, dukkede dog først op i 2000.

Slave 1 fra 2000
Legos første udgave af Slave 1 fra 2000 var med sine 165 klodser ikke særlig køn.

Der er imidlertid, udover det rent tematiske, ikke mange lighedspunkter med den gamle og decideret klodsede udgave af Slave 1, der kun bestod af 165 Lego-elementer – tilmed i farver som ikke matchede filmforlægget.

I jubilæumssættet sniger antallet af Lego-elementer sig op på 1.007 styks fordelt i otte poser og ledsaget af en 160 siders yderst pædagogisk byggevejledning. Der er endda udformet en ny trekantet klods med hældning til netop dette sæt, der har gjort det muligt for designeren at opnå mere korrekte og elegante former på rumskibet.

 

Slave 1 er til at lege med

Slave 1 byder ikke på virkelig komplekse konstruktioner, men leverer i stedet en hyggelig samleoplevelse.

Rumskibet er bygget om omkring en kerne af Lego Technics-elementer, der sikrer en solid konstruktion, så rumskibet rent faktisk kan tåle at blive leget med.

Kernen er så gemt væk bag et lag af klodser, som på bedste vis indfanger en række detaljer, som dels kendes fra filmene, men som samtidig inviterer til leg. Såsom lastrummet til at huse den karbonit-nedfrosne Han Solo, blasterne på halepartiet der kan dreje, og vingerne som vipper.

Designeren har samtidig fundet plads til at indbygge et decideret håndtag i bunden af Slave 1, som netop gør det muligt for børn at “flyve” omkring med rumskibet og affyre missilerne, uden at tabe det hele på gulvet.

Slave 1 med håndtag
Slave 1 er udstyret med en håndtag i bunden, der gør det langt nemmere at “flyve” omkring med rumskibet.

Det går selvfølgelig en smule ud over den visuelle detaljegrad – men dette er legetøj og ikke en udstillingsgenstand. Hvis det er den lyst, som skal stilles, kan vi i stedet anbefale Ultimate Collector’s Series-udgaven af Slave 1 fra 2015.

 

Lego for dedikerede Star Wars fans

Selvfølgelig kan Slave 1 ikke klare sig uden en pilot – og en Boba Fett minifigur er naturligvis med i sættet. Det samme er Han Solo samt en karbonit-blok, som han kan klikkes på plads i, når han skal stuves ombord i rumskibets lastrum.

Derudover medfølger dusærjægerne Zuckuss og 4-LOM. Sidstnævnte har været med i et enkelt Star Wars-sæt for nogle år tilbage, mens det er første gang at Zuckuss lanceres som Lego minifigur. Fælles for dem begge er dog, at de er med i filmene i så kort et øjeblik, at du skal være virkelig dedikeret fan, for at kunne nikke genkendende til dem.

   Læs også: Interview med Lego-designer Michael Lee Stockwell

 

Balance mellem fandom og leg

Med i æsken er også en jubilæumsudgave af Prinsesse Leia, der med gult Lego-hoved og en omvendt megafon som blaster fremstår, som hun gjorde for 20 år siden – blot med et 20 års jubilæumslogo på ryggen. Lego har endda fundet den oprindelige støbeform til hendes hår frem.

Og er du bidt af en gal samler, så er du også nødt til at få fingrende i de resterende fire Lego Star Wars jubilæumssæt, der ligeledes indeholder hver deres særlige minifigur: Lando Calrissian, Luke Skywalker, Han Solo og Darth Vader.

Som en lille sidebemærkning skal Lego have ros for, at de i udformningen af æskerne til deres fem jubilæumssæt, har indarbejdet et lille anerkende grafisk nik til indpakning af de klassiske Star Wars actionfigurer, som legetøjsfirmaet Kenner lancerede i slutningen af 1970’erne.

Begge dele er igen noget, som førnævnte dedikerede Star Wars fans også kan gå op i. Men det er ikke noget, der tager overhånd i en sådan grad, at børn, som blot ønsker sig et sejt rumskib at lege med, bliver holdt udenfor.

For denne udgave af Slave 1 er vitterligt godt designet. Rumskibet ser ud, som vi forventer det skal. Det er solidt i sin konstruktion, har masser af fine detaljer og er netop så tydeligt lavet til leg.

 

Slave 1  – 20-års jubilæumsudgave
Produktnummer: 75243
Pris: 1.099 kr.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :