Guldbrikken kårer årets bedste brætspil 2019 

/
/
img

Her er de brætspil, som du skal spille med familien!

Brætspil byder på nogle af de skønneste spiloplevelser for hele familien – og det er de oplevelser, som kritikerprisen Guldbrikken gerne vil være med til at give os flere af.

Således er det i år 11. gang, at en uvildig jury har gennemspillet en lang række spil for at finde frem til de allerbedste brætspil.

“Selvom vi havde færre tilmeldte spil i år til Guldbrikken, så synes feltet alligevel stærkere end nogensinde før”, siger Thomas Vigild, juryformand for Guldbrikken.

“Vi kan mærke, at udviklerne og producenterne i højere grad arbejder med helheds-indtrykket omkring et brætspil, så de i højere og højere grad bliver et endnu stærkere moderne kultur-udtryk end tidligere. At opleve stærke danske brætspil i år som Cøpenhagen, No Shit, Sherlock og HINT Junior vidner også om en voksende og stærk national brætspilkultur, hvor der er fokus på ikke kun stemningen og smilene omkring bordet, men også designet, indpakningen og oplevelsen.”

Guldbrikken uddeles i fire hovedkategorier Børn, Familie, Voksen og Selskabsspil. Derudover har juryen valgt at hylde et nyt og i deres øjne særligt originalt brætspil med Juryens Specialpris.

Og endelig uddeles der også en Guldbrikken i kategorien Årets Kenderspil, som er et spil af den type, som i hvert fald erfarne brætspillere bør prøve kræfter med – og sikkert også alle os andre.

Du kan herunder læse juryens beskrivelser af årets modtagere af Guldbrikken.

Årets Børnespil 2019

Rhino Hero: Super Battle!

Fra 5 år.
2-4 spillere.
Udviklet af Scott Frisco & Steven Strumpf
Udgivet af HABA

Kapow! Lav svedige superhelte kampe, men pas på ikke at vælte korthuset! Superheltene Giraffe Boy, Batguin og Rhino Hero kæmper alle om at komme nå helt til tops i det høje korthus, som I gradvist bygger på bordet i ’Rhino Hero: Super Battle’. I en suveræn blanding mellem leg og spil skal I både bygge etage efter etage med kort, men også drille hinanden og altid passe på de frygteligt irriterende Spider-Monkeys.

Årets Familiespil 2019Årets Familiespil 2019

Cøpenhagen

Fra 8 år.
2-4 spillere.
Udviklet af Asger Harding Granerud og Daniel Skjold Pedersen
Udgivet af Spilbræt.dk

Nyhavn er synonym med vand-idyl, smuk arkitektur og god øl, men i det dansk designede brætspil ‘Cøpenhagen’ er bydelen skuepladsen for en kamp om at bygge de mest harmoniske og højeste huse. I en lydefri kombination mellem klassikere som ’Tetris’, ’Ticket to Ride’ og ‘Patchwork’ bygger det ad nye veje med sublim finish, smukt design og et opfindsomt spildesign, der altid giver hele familien følelsen af “bare en tur til”. Et af de bedste dansk designede brætspil nogensinde.

Årets Selskabsspil 2019Årets Selskabsspil 2019

Decrypto

Fra 12 år.
3-8 spillere.
Udviklet af Thomas Dagenais-Lespérance
Udgivet af Asmodee Nordic

Kan du finde på de bedste kodeord, der får dit eget hold til at associere korrekt, men samtidig er skrupforvirrende for modstanderholdet? Ordenes magt sættes i spil i det geniale spion-ordsspil ‘Decrypto’, der handler om at skabe de bedste ledetråde til eget hold, men med de samme ord lede modstanderholdet på afveje, da de hele tiden lytter med og prøver at afkode jeres kommunikation og gætte jeres ord. ‘Decrypto’ er et par hak sværere end ‘Codenames’ at komme i gang med, men er over tid fænomenalt medrivende, mere taktisk og langt mere inkluderende, da begge hold er mere i gang samtidig.

Årets Voksenspil 2019Årets Voksenspil 2019

Quacks of Quedlinburg

Fra 12 år.
2-4 spillere.
Udviklet af Wolfgang Warsch
Udgivet af Spilbræt.dk

Kvaksalverne flokkes om kunderne i den driftige by Quedlingburg, men hvem er den bedste i flokken? I dette originale voksen-spil dyster I om at brygge de bedste eliksirer og heksebryg, og gør gradvist jeres poser med ingredienser bedre og stærkere. Men hvor langt tør I gå for at brygge den bedste mikstur, fordi faren for eksplosion stiger for hvert eneste træk. ‘Quacks’ er et opfindsomt, aktivt, stærk tematisk og forfriskende foranderligt strategispil med imponerende store muligheder for genspilning.

Årets Kenderspil 2019

Keyforge

Fra 12 år.
2 spillere.
Udviklet af Richard Garfield
Udgivet af Asmodee Nordic

I over 25 år har samle-kortspillet ‘Magic’ fortryllet verden, men nu er et stærkt alternativ landet i form af ‘Keyforge’. Dysten står stadigvæk mellem to spillere, der nu konkurrerer om at færdigstøbe tre magiske nøgler ved at angribe hinanden med monstre og magi.
Der skal tænkes hurtigt og taktisk, og det originale twist ved ‘Keyforge’ er, at alle samlinger af kort, der bruges i spillet kun findes i ét eksemplar i hele verden. I udfordrer derfor hinanden med unikke kort, hvilket kræver snarrådighed, taktisk snilde og køligt overblik. ‘Keyforge’ videreudvikler de bedste elementer fra ‘Magic’, og skaber et suverænt og skarpt kortspil for to.

Juryens Specialpris 2019

Chronicles of Crimes

Fra 12 år.
1-4 spillere.
Udviklet af Lucky Duck Games
Udgivet af Asmodee Nordic/Spilbræt.dk

Hvem er morderen? Hvordan skete det, og ikke mindst hvorfor? Hvis du sluger krimigåder på skærm og skrift råt, så er brætspillet ‘Chronicles of Crime’ himmelsendt. Her skal I sammen som detektiv-hold knække mordgåder med hjælp af særlige kort og en imponernede velfungerende app.
Ved at scanne QR-koder på kort skal I afhøre og indsamle information om sagernes persongalleri, deres alibier, adfærd og færden. Det hele føles som at være en del af Rejseholdet, og der kan tilmed tilkøbes nye mordmysterier via appen, så på den måde har udviklerne skabt en perfekt ramme for interaktive mordgåder. ‘Chronicles of Crime’ er en original kombination mellem et brætspil, en mordroman og et digitalt adventure-spil.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :