fbpx

København får sin egen brætspilsfestival

/
/
img

Børn og voksne inviteres til en hel dag med brætspil

Lørdag den 12. oktober, fra klokken 10-19, bliver dørene for første gang slået op for Københavns Brætspilsfestival, der inviterer publikum indenfor til at spille nye såvel som gamle brætspil og møde nye mennesker.

“Der bliver udgivet omkring 4000 brætspil om året. Og det er nogle af dem, som vi gerne vil præsentere folk for. At de er nye betyder heldigvis ikke at de er svære. Så vi har udvalgt en række af de lettere brætspil som vores frivillige hjælpere står klar til at sætte folk i gang med,” fortæller Nick Larsen, en af initiativtagerne til Københavns Brætspilsfestival.

Københavns Brætspilsfestival løber af stablen lørdag d. 12. oktober 2019Prøv helt nye spil, der endnu ikke er udkommet

Københavns Brætspilsfestival er en del af Danmarks ældste og største bræt- og rollespilsfestival, Viking Con, som for 38. gang afholdes hen over hele weekenden.

En række frivillige “spilstartere” vil lørdagen igennem hjælpe publikum i gang med et stort udvalg af forskellige brætspil. Ligesom alle gæster har fri adgang til at låne spil fra Ludotekets mere end 200 spil store samling.

Der bliver også mulighed for at spille det endnu ikke udgivne brætspil AUTO, et bilspil inspireret af 1960’ernes formel 1 og udtænkt af de to danske spildesignere Asger Harding Granerud og Daniel Skjold Pedersen.

Brætspil for de yngste spillere

Københavns Brætspilsfestival har i tidsrummet fra klokken 14 til 18 særligt fokus på 6-12 årige deltagere.

Arrangørerne har udvalgt og sætter gang i række brætspil, som “ikke er sværere, end at børn sagtens kan finde ud af dem, men som samtidigt er sjove at spille for voksne.”

Der vil også være mulighed for at blive introduceret til og deltage i et særligt børnevenligt rollespil – og der kræves ikke forudgående kendskab til rollespil for at være med..

Endelig kan børnene kaste sig over figurmaling. De får en figur udleveret og får vejledning i at male. Der er maling og pensler til rådighed, arrangørerne anbefaler dog at børnene har tøj på der kan tåle en lille klat maling eller to.

Københavns Brætspilsfestival løber af stablen lørdag d. 12. oktober 2019, mellem kl. 10 og 19, på Tårnby Gymnasium: Tejn Allé 5. 2770 Kastrup.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :