fbpx

Anmeldelse: Doctor Who-klodser koster klodser

/
/
img

Tv-serien Doctor Who går til klodserne i det seneste Lego Ideas-sæt

En af de mest fantastiske kvaliteter ved Lego er, at det kan lade sig gøre at bygge hvad som helst af klodserne. Alligevel er der en udfordring ved at bygge ved at bygge den ikoniske blå telefonboks – den såkaldte Tardis – fra den klassiske engelske science fiction-tv-serie Doctor Who.

Den tidsrejsende Tardis er nemlig væsentlig større indvendigt end udvendigt. Noget der fint lader sig gøre at gengive i tv-serien, men det er temmelig svært at løse i den fysiske Lego-virkelighed.

Men det var også en af de udfordringer, der fascinerede den engelske Lego-entusiast Andrew Clark. Det fortæller han i efterordet til den byggevejledning, som følger med det senest lancerede Lego Ideas-sæt.

    Læs også: Doctor Who rider på velociraptor gennem Springfield

 

Lego Ideas Doctor Who (2)Større indvendigt end udvendigt

Andrew Clarks oprindelige Lego Ideas-projekt daterer helt tilbage til starten af 2014, og har fungeret som en skitse for Legos egen produktdesigner Samuel Johnson, der har bygget videre på Clarks relativ elegant måde at løse Tardis-paradokset på.

Selve den blå telefonboks er således helt enkel og ren i sine former, og kan, når taget fjernes, åbnes op, og dermed give plads til en enkel Lego-minifigur i dens indre.

Tidsmaskinens indre er så et separat byggeprojekt centreret omkring instrumentpanelerne, der er fyldt med detaljer, lamper, knapper med mere, som formidler den helt rette futuristiske fornemmelse og samtidig virker genkendeligt for fans af tv-serien.

For at illustrere det større indre end ydre kan de to komponenter sættes sammen, så det ligner at telefonboksen er indgangen til tidsmaskinens kommandobro, hvor en trappe så leder videre til de dele af tidsmaskinen, som kun får lov at eksistere i fantasien.

 

Lego Ideas Doctor Who (1)Ikke plads til 12 Doctor Who-inkarnationer

Intet Doctor Who-sæt uden Lego-minifigurer af tv-seriens hovedperson – og i dette tilfælde er der endda blevet plads til to af dem. Den ellevte Doctor Who (som på tv spilles af Matt Smith) og den tolvte Doctor Who (Peter Capaldi) er begge med i æsken.

Fans ville givet kunne pege på flere inkarnationer af den tidsrejsende Doctor Who, som de gerne havde set inkluderet i dette Lego Ideas-sæt – men Lego ville så heller ikke kunne stille alle tilfredse, medmindre de designede og inkluderede alle 12 inkarnationer i sættet.

Derudover er der blevet plads til en Lego Minifigur-udgave af Doctor Whos nuværende assistent, Clara Oswald (Jenna Coleman), samt et par af tv-seriens mest ikoniske antagonister: Dels de klassiske Daleks samt en temmelig skræmmende Weeping Angel.

   Læs også: The Big Bang Theory går til klodserne

 

Doctor Who-klodser er mest til fans

Som med tidligere Lego Ideas-sæt, så henvender Doctor Who-sættet sig primært til en voksen målgruppe, der i dette tilfælde har et etableret fan-forhold til tv-serien – og som mere har planer om at udstille den færdigbyggede konstruktion end at lege med den.

Som Lego-konstruktion er der et par gode detaljer. Dels i måden det er muligt at åbne Tardis på, dels i selve konstruktionen af kommandobroens centrale instrumentpanel. Som altid pædagogisk formidlet i byggevejledningen.

Prisen i forhold til antal klodser (623) er i den, for Lego-sæt baseret på en licens, sædvanlige noget pebrede ende, men er også blot er med til at understrege, at dette er et sæt for fans.

 

Lego Ideas Doctor Who (4)Lego Ideas: Doctor Who
Produktnummer: 21304
Pris: 549 kr.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :