fbpx

Test: Kre-O lægger vejen omkring CityVille

/
/
img

Hasbros Kre-O lokker med klodser, som kan bevæge sig på egen hånd

Marcus på ni år kender ikke på forhånd det CityVille-univers, som den seneste serie af Hasbros konstruktionslegetøj Kre-o er baseret på. Alligevel er han sammen med sin far, Henrik Hasman, klar på at teste to af de større sæt i serien: Skyscraper Mayhem og Marina Madness.

Kre-O lægger vejen omkring CityVille (2)”Det fangede hurtigt Marcus opmærksomhed, at der kan hentes en app med CityVille. Men vi blev enige om at vente med dette, til vi havde fået samlet indholdet af den første æske,” fortæller Henrik Hasman.

Der blev behov for en skarp kniv til at fjerne tapen på æsken, og de 15 poser med Kre-O-klodser var af så kraftig en plastkvalitet, at det krævede en saks at få dem åbnet. Poserne var imidlertid ikke nummererede, og Marcus var helt svedt ved tanken om, at skulle samle alle klodserne.

 

Svært at finde de rette Kre-O-klodser

”Da jeg senere kiggede nærmere på byggevejledningen, opdagede jeg, at Hasbro anbefaler, at Kre-O-klodserne sorteres efter farver før samlearbejdet går i gang. Det er selvfølgelig en god pointe, men det ville tage en rum tid med så mange klodser, hvilket en ni-årig dreng ikke har tålmodighed til. Umiddelbart havde det virket mere logisk, hvis hver pose havde indeholdt de klodser, som hører til hvert delelement,” mener Henrik Hasman.

Marcus har i stedet klodserne fordelt i skåle, men har allerede problemer med at finde de rigtig klodser, da de første ting i byggevejledningen skal samles – manglen på overblik gør, at det bliver en fælles opgave for far og søn at finde de forskellige Kre-O-klodser i de forskellige skåle. Begge synes de at selve byggevejledningen er logisk nok opbygget, men de mange klodser på en gang er ved at få Marcus til at miste modet. Samtidig synes han også klodserne er hårde at trykke ordentligt sammen.

”Jeg gætter også på, at Marcus løb lidt sur i samlearbejdet, fordi han havde svært ved at forholde sig til et legeunivers, som han ikke kendte i forvejen. Derfor beslutter vi at holde en pause, og hente den CityVille-app, som er nævnt på æsken,” fortæller Henrik Hasman.

Læs også: Star Trek med kurs mod klodserne

 

Kre-O lægger vejen omkring CityVille (3)

CityVille app’en fyldt med betalingsfælder

Marcus og hans far finder imidlertid hurtigt ud af, at CityVille-app’en såmænd er gratis at hente til iPad, men at de hurtigt ender med at skulle poste ekstra penge i spillet, hvis de vil undgå spillets indbyggede kunstige pauser. Der går derfor ikke mere end ti minutter, før Marcus har spillet til et punkt, hvor han enten kunne vente i en time på, at en bygning blev genopbygget, eller betale for at spille videre. Marcus vender derfor tilbage til samlearbejdet.

Entusiasmen er nu lidt større, fortæller Henrik Hasman, da Marcus på trods af den korte tid i spillet har fået et legeunivers at forholde sig til. Jeepen bliver derfor bygget færdig sammen med et nogle af sættets figurer, så Marcus kan komme i gang med at lege nogle af de ting, som han oplevede på iPad’en. Og da det viser sig, at der er brug for nogle flere skurke, bliver figurer fra Lego inddraget i legen, da både de og almindelige Lego-klodser fungerer fint sammen med Kre-O-klodserne.

 

Klodser med bevægelse giver ingen mening

Som noget særligt i de to CityVille-sæt, så benytter Hasbro en teknologi, de kalder Sonic Motion Technology. Systemet består af et byggeelement, der kan udsende lydbølger og så nogle mindre plader med almindelige knopper på oversiden og fimrehår af gummi på undersiden. Denne lille flade af små gummidutter bevæger eller vibrerer så afsted, når den rammes af de ikke hørbare lydbølger, og dermed bevæger figurer eller lignende, som er monteret på knopperne, sig også.

Kre-O lægger vejen omkring CityVille (1)”Det var ikke den store succes. Elementerne rystede fint afsted, men vi havde svært ved at se den større mening med teknologien. Den virker mere som en gimmick, end som noget der er egentlig brugbart i legen,” konkluderer Henrik Hasman.

Marcus synes, at de medfølgende figurer er sejere, end dem han kender fra Lego – og fordi Kre-O-kloderne er hårdere at trykke sammen, oplever han, at jeepen holder godt til leg. Henrik Hasman er heller i tvivl om, at hvis CityVille -spillet ikke havde været tynget ned af ventetider og krav om ekstrabetaling, så kunne Kre-O-sættene udgøre en yderst stærk konkurrent til Lego.

 

A32512230_653569908340_pkg_13Kre-O CityVille Invasion: Skyscraper Mayhem
Produktnummer: A3251
Antal klodser: 431
Set til 599 kr.

 

 

A3249E350_5010994745554_pkg_13Kre-O CityVille Invasion: Marina Madness
Produktnummer: A3249
Antal klodser: 206
Set til 349 kr.

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :